News Flash:

Protest in fata la Guvern. Mii de oameni participa

2 Aprilie 2015
1303 Vizualizari | 0 Comentarii
Politia a inchis circulatia in Piata Victoriei, joi, 2 aprilie, din cauza unui protest de amploare. Circa 2.500 de crescatori de bovine si ovine vor protesta joi, de la ora 11.00, in fata Guvernului, dupa ce negocierile cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de la inceputul saptamanii nu au avut ca rezultat rezolvarea problemelor cu care acestia se confrunta.

Protestatarii sunt membri ai Sindicatului National al Crescatorilor de Bovine din Romania si Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine din Romania, afiliate la Federatia AGROSTAR. Protestul este autorizat de Primaria Capitalei pana la ora 14.00.

Potrivit Agerpres, crescatorii de animale sunt nemultumiti de intarzierea la plata subventiilor, diminuarea subventiei pe cap de animal, tergiversarea aprobarii Normelor metodologice la Legea pajistilor, astfel incat primariile sa poate incasa in continuare subventii, desi nu au animale, lipsa unei strategii nationale pentru producatorii mici si mijlocii de lapte, care vor fi scosi de pe piata odata cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015, obligativitatea transformarii exploatatiilor in exploatatii cu personalitate juridica, pericolul dublei impozitari prin atestatul de producator si carnetul de producator, monopolul detinut de medicii veterinari de libera practica, acest fapt ingradind posibilitatea crescatorilor de animale de a-si alege medicul veterinar, precum si de birocratizarea excesiva.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046201 (s)