miercuri, 24 aprilie, 2024

Protest Iniţiativa Romania la Palatul Cotroceni faţă de nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca premier

Distribuie:

Publicat:

Un grup de aproximativ 15 persoane au participat, miercuri seara, la un protest în zona intrării de lângă statuia Leu a Palatului Cotroceni, fiind vorba de o acţiune convocată pe Facebook de Iniţiativa România faţă de nominalizare de către preşedintele Klaus Iohannis a Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier.

Totodată, protestatarii au declarat că sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele Iohannis ignoră de mai multe luni apelurile repetate din partea societăţii civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei şi ambasadelor statelor UE de a sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Reprezentanţii Iniţiativei România au arătat că gestul preşedintelui de a accepta propunerea de premier făcută de PSD-ALDE este "cel puţin o dezamăgire" şi că nu poate fi înţeles de ce "nu a făcut un minim efort de condiţionare a desemnării de respectarea statului de drept şi a independenţei Justiţiei".

Participanţii la protest au venit după ora 21,00 în zona Palatului Cotroceni, unde au rămas circa 45 de minute, purtând coli cu mesajele "De ce?" şi "Când sesizăm Comisia de la Veneţia?".

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img