vineri, 29 martie, 2024

PROTEST la Guvern! Peste 7000 de masini vor bloca centrul Capitalei

Distribuie:

Publicat:

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) organizeaza joi, intre orele 10,00 – 14,00, un miting de protest in fata sediului Guvernului Romaniei, urmat de un mars la Primaria Municipiului Bucuresti si la sediul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Transportatorii sunt nemultumiti de modalitatea de atribuire a traseelor dintre Municipiul Bucuresti si localitatile judetului Ilfov, dar si de algoritmul de calcul pentru politele RCA. Organizatorii precizeaza ca la actiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 7.000 de autobuze, autocare si taxiuri care apartin patronatelor cu activitate in domeniul transportului public de persoane.

COTAR solicita consultari in regim de urgenta intre Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) si organizatiile reprezentative ale transportatorilor rutieri pentru intocmirea noului program de transport din zona metropolitana Bucuresti, a criteriilor de atribuire si a metodologiei de punctare, in vederea atribuirii traseelor dintre Municipiul Bucuresti si localitatile judetului Ilfov. Patronatele atrag atentia ministrului Transportului si Primului Ministru ca detin informatii potrivit carora se face trafic de influenta “in interesul unor potentati ai zilei” pentru modificarea Legii nr.92/2007, astfel incat transportatorii privati care isi desfasoara activitatea pe traseele dintre Bucuresti si Ilfov si nu raspund la comenzile politice, sa poata fi scosi de pe aceste trasee fara a da socoteala nimanui si pentru a putea atribui aceste trasee celor loiali politicului sau grupurilor de interese. “Prin aceleasi modificari se urmareste desfiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, autoritate care a reusit intr—un sfarsit sa isi intre in atributii, precum si infiintarea unei Asociatii de transport intre Bucuresti si Ilfov”, a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

De asemenea, transportatorii cer urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate si aprobate in Comisiile de dialog social (HG 69) si schimbarea urgenta a algoritmului de calcul a politei RCA, dupa criterii relevante profilului de risc al asiguratului, precum si modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, astfel incat operatorii de transport sa fie exonerati de obligatia de a plati drepturile de autor numai pentru simplu fapt ca autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. “Prezentam scuzele noastre bucurestenilor pentru actiunea de protest care va afecta circulatia in zona centrala a orasului, insa aceasta este singura cale prin care autoritatile pot fi determinate sa inteleaga ca institutiile trebuie sa fie in slujba cetatenilor si nu invers”, a declarat Vasile Stefanescu, presedinte COTAR.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img