joi, 28 martie, 2024

Proteste ale minerilor de la Paroseni si Uricani

Distribuie:

Publicat:

Aproape 360 de mineri de la exploatarile de huila Paroseni si Uricani, din Valea Jiului, s-au autoblocat in subteran, in cursul noptii si al diminetii de marti, nemultumiti de faptul ca nu si-au primit inca drepturile salariale cuvenite pentru luna noiembrie, plata acestora fiind intarziata cu o saptamana.

Protestul a inceput luni seara la Mina Paroseni, cu minerii din schimbul 3, dupa care s-a extins, pe timpul noptii si marti dimineata la Mina Uricani, cu angajatii din schimburile 4 si 1, a precizat, pentru AGERPRES, presedintele Sindicatului “Huila”, de la Societatea Nationala de Inchideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ), Laszlo Domokos.

“In total, la cele doua mine de carbune protesteaza in subteran un numar de 357 de mineri din schimburile 1, 3 si 4. Cu totii sunt nemultumiti de faptul ca nu am primit inca avansul la salariul pe luna noiembrie”, a explicat liderul sindical.

Potrivit acestuia, situatia de criza este generata de faptul ca in conturile SNIMVJ nu au fost virati inca banii pentru carbunele livrat Complexului Energetic Hunedoara, fapt pentru care nu au existat sumele necesare pentru plata salariilor.

O delegatie a minerilor de la exploatarile Paroseni si Uricani se va intalni in cursul diminetii de marti cu directorul general al SNIMVJ, Aurel Anghel, in incercarea de a gasi o solutie convenabila pentru achitarea drepturilor salariale restante.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img