vineri, 29 martie, 2024

Provocare pentru cel mai slab ministru din istoria Internelor, Carmen Dan! Va promova in fruntea IPJ Iasi politisti care au legaturi cu puscariasii?

Distribuie:

Publicat:

• Inspectoratul de Politie Judetean Iasi este lasat in voia sortii dupa plecarea chestorului Ioan Scripniciuc • Deja se vehiculeaza unele nume, insa nimic nu este pana in acest moment clar • Cert este ca printre cei care isi doresc sa ajunga la conducerea Inspectoratului se numara unii care nu au adus de-a lungul timpului prea multe cuvinte de lauda meseriei de politist 

Politistii nu sunt cei mai iubiti de pe pamant, iar asta se stie de multa vreme, chiar din perioada comunista. O parte dintre conceptiile comuniste au ramas si astazi in mintea unora si la Iasi, si in restul tarii. 

De ceva vreme seful Inspectoratului de Politie Judetean, chestorul Ioan Scripniciuc, a ales sa se pensioneze. Printre politisti sunt vehiculate mai multe nume, printre care: Costel Gatlan, adjunct al sefului Inspectoratului; comisarul sef Costel Drumea, cel care este seful Sectiei 2; comisarul sef Cristian Sandu, cel care este in acest moment imputernicit pe functia de adjunct al sefului Politiei Municipiului Iasi si Gheuca Florin seful de la Cazier Judiciar. 

Intrebarea este simpla. Merita vreunul dintre cei patru politisti sa ajunga la conducerea Inspectoratului de Politie Judetean? Desigur, parerile politistilor sunt impartite, insa, daca am arunca o privire peste activitatile politistilor mai sus mentionati am observa cateva hopuri de-a lungul carierei unora.

S-ar putea ajunge pana aici?

Unul dintre politistii cei mai controversati din Iasi este Costel Drumea, seful Sectiei 2 de Politie. Exista cateva semne mari de intrebare in ceea ce priveste cariera acestui personaj, care se lauda insa peste tot ca este sustinut de Masonerie. Este cunoscut in randul politistilor drept o persoana aroganta, care chiuleste de la serviciu, caruia ii place sa dea ordine, dar evita sa se supuna acestora. Cu toate acestea, prin oras umbla destule zvonuri care spun ca el vrea de mai mult timp sa ajunga la conducerea inspectoratului. Totusi, si in presa au aparut mai multe materiale care au aratat ca acest politist nu este tocmai unul model. 

Chiar in cotidianul BUNA ZIUA IASI au aparut in mai multe randuri articole despre activitatea si, de ce nu, despre averea acestui sef din politia ieseana. 

Totodata, mai multi cetateni s-au plans de atitudinea acestui sef si au reclamat “profesionalismul” sau. Un alt aspect destul de interesant este legat de faptul ca Drumea a tinut locul presedintelui Sindicatului Politistilor. In tot acest timp, politistii nu s-au bucurat de cine stie ce rasplata, ba mai mult, au evitat sa discute problemele pe care le au cu seful Sectiei 2. 

De asemenea, acesta se poate lauda cu o vila imensa, care probabil l-a indatorat pe viata… (asta daca ne-am lua doar dupa salariul pe care il incaseaza). Un astfel de politist nu ar face cinste Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, iar majoritatea politistilor probabil ca stiu asta.

Finul unui puscarias poate fi seful IPJ?

Un alt politist care lupta sa ajunga in fruntea IPJ este seful de la Serviciul Cazier Jurdic de la IPJ Iasi, Florin Gheuca Solovastru. Acest politist este un apropiat al puscariasului Relu Fenechiu, fiind chiar finul sau de cununie. De altfel, in momentul in care a fost condamnat definitiv la inchisoare in dosarul “Transformatorul”, Fenechiu s-a deplasat la arest cu masina lui Florin Gheuca. Acum ar fi revoltator ca Fenechiu sa-l poata impune pe finul sau in fruntea IPJ

La fel ca seful Sectiei 2, Costel Drumea, si Gheuca se poate lauda cu o averea frumusica pe care a facut-o alaturi de sotia sa medic. Pe an, sotii Gheuca-Solovastru incaseaza sume uriase. Daca acest aspect nu deranjeaza pe nimeni, nu la fel am putea spune despre atitudinea acestui politist si despre acelasi “profesionalism” de care da dovada. 

Cu toate ca pare absurd, iata ca in Iasi ar putea ajunge la conducerea politistilor un apropiat de-al unui politician si afacerist condamnat la inchisoare. Este ciudat ca unii sefi de prin Politia Iasi duc o viata somptuoasa si traiesc in vile de lux, iar alti politisti abia se descurca sa-si plateasca ratele la garsoniere. Totusi, lasand la o parte averea pe care o au unii sau altii ar trebui luat in calcul profesionalismul si atitudinea acestora. 

Poate ca la Inspectoratul de Politie Judetean ar trebui sa fie pus pe functie un politist care ar putea continua ceea ce a facut chestorul Scripniciuc de-al lungul timpului. Cum in fruntea Ministerului de Interne se afla Carmen Dan, cel mai slab ministru din istorie, nu ar fi de mirare ca peste cateva zile Iasul sa se trezeasca cu un sef de categoria lui Costel Drumea sau Florin Gheuca. Daca se va intampla asa, atunci ar trebui ca toti politistii cinstiti din Iasi sa se apuce de combinatii la fel ca Drumea sau Gheuca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img