sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PS Ignatie a instalat noi parohi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui: „Rugăciunea este cel mai bun refugiu. Ea este o sursă de mare liniște și limpezime la nivelul minții”

Distribuie:

Publicat:

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 septembrie 2021, începând cu ora 18.00,  Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Vaslui. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din  părinții consilieri de la Centrul Eparhial Huși și din părinții protopopi din eparhie.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfinții Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului și despre perseverența lor în rugăciune, în cele mai grele clipe ale vieții lor:

Întotdeauna, când suntem triști, când viața, în curgerea ei, ne pune la încercare, să învățăm din viața acestor părinți minunați că rugăciunea este cel mai bun refugiu, credința este cea mai minunată stare pe care ar trebui să o adoptăm în astfel de momente.

Din păcate, când suntem puși la încercare, noi ne revoltăm împotriva lui Dumnezeu, încercând să găsim răspunsuri.

Atitudinea cea mai adecvată și frumoasă este cea de rugăciune. Ea este o sursă de mare liniște și limpezime la nivelul minții.

Când suntem în momente de răscruce, când trebuie să luăm decizii esențiale, să ne rugăm. Vom vedea că, chiar dacă nu vine, poate, în acel moment soluția salvatoare, sufletul se liniștește, căpătăm o altă așezare interioară  și putem lua lucrurile pe îndelete.

Biserica este singurul loc în care primim liniște și lumină.

Din punct de vedere neuropsihologic, cei care se roagă au mai multă liniște și pace decât cei care nu se roagă.

Cu prilejul acestei vizite arhierești în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui, Părintele Episcop Ignatie a mulțumit fostului preot paroh, Vasile Pârcălabu, pentru toată activitatea pastorală și pentru tot efortul depus, în cei 47 de ani de preoție – din care 24 au fost în slujirea de protopop al Protopopiatului Vaslui,  în slujba Bisericii. Preasfinția Sa a afirmat că sunt nenumărate lucrurile frumoase împlinite de părintele Vasile Pârcălabu, în cadrul slujirii sale, pentru care îi rămâne recunoscător, inclusiv pentru implicarea sfinției sale în reactivarea Episcopiei Hușilor din 1996.

În semn de recunoștință, Ierarhul Hușilor a oferit părintelui Vasile Pârcălabu Distincția de vrednicie „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Episcopiei Hușilor și crucea episcopală.

De asemenea, tot ca simbol al recunoștinței, Preasfinția Sa a oferit doamnei preotese Maria Pârcălabu Distincția de vrednicie „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” a Episcopiei Hușilor, pentru tot sprijinul acordat părintelui Vasile de-a lungul activității pastorale.

A urmat apoi momentul instalării noilor preoți parohi, pe care i-a prezentat credincioșilor ce au umplut curtea bisericii.

Părintele Episcop Ignatie a instalat în postul de preot paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului I” pe părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural și comunicații media al Episcopiei Hușilor, iar în postul de preot paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului III” pe părintele Dragoș Trofin, inspector bisericesc în cadrul Centrului Eparhial Huși.

Ierarhul Hușilor a înmânat celor doi noi parohi Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img