vineri, 19 aprilie, 2024

PS Ignatie: „Ajutandu-i pe cei sarmani, de fapt ne ajutam pe noi insine. Dumnezeu nu ramane niciodata dator”

Distribuie:

Publicat:

Luni după-amiază, începând cu ora 17.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Episcopală din Huși.

La finalul slujbei, Ierarhul Hușilor a vorbit despre generozitatea pe care Dumnezeu o manifestă cu fiecare om:

„În cadrul slujbei a fost citit un pasaj din Cartea Înțelepciunii lui Solomon, care vorbește despre cum ne răsplătește Dumnezeu atunci când îi ajutăm pe cei sărmani. Cel care are milă de cel sărman, îl împrumută pe Dumnezeu, iar Domnul răsplătește fapta cea bună. Ce înseamnă a-L împrumuta pe Dumnezeu? Dumnezeu, prin mâinile noastre, este Cel care are grijă de sărmani. El ne răsplătește întotdeauna mult mai generos decât putem noi să ne dăm seama. Nu trebuie să știe stânga ce face dreapta. Domnul vrea discreție desăvârșită atunci când facem fapte bune. Cel care face fapte bune din slavă deșartă, nu mai primește răsplată. Cel care beneficiază de o faptă bună are datoria să mulțumească. Un creștin nu poate fi decât elegant, plin de noblețe.

Ajutându-i pe cei sărmani, de fapt ne ajutăm pe noi înșine. Dumnezeu nu rămâne niciodată dator. Întotdeauna ne întoarce cu maximă generozitate.”

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a îndemnat pe cei prezenți la o stare de perpetuă pocăință și la conștientizarea că trebuie să cerem iertare pentru păcatele săvârșite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img