News Flash:

PS Ignatie, despre incendiul de la Notre-Dame: Orice natiune are un simbol. Cand arde simbolul, totul se ruineaza

16 Aprilie 2019
921 Vizualizari | 0 Comentarii
Catedrala Notre Dame de Paris in flacari 2 1

Episcopul Hușilor a declarat luni pentru Agerpres că este solidar cu poporul francez, care trece printr-un moment foarte greu, suferind o mare pierdere în urma incendiului izbucnit la Catedrala Notre-Dame din Paris.

„Orice naţiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează. Ca unul care a trăit în Paris, sunt solidar cu poporul francez, care iubeşte frumos şi nefandosit un simbol. Vive la France!”, a spus Preasfințitul Părinte Ignatie.

CITESTE SI: Franta este in stare de SOC: Un simbol national, stindard al crestinatatii, a disparut

Imediat după ce preşedintele Franţei a declarat pe contul său de Twiter „la fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist în această seară să văd cum arde această parte din noi”, Episcopul Huşilor a spus într-o postare pe Instagram că Emmanuel Macron, „preşedintele unei ţări declarat laice, iubeşte mai mult catedralele decât spitalele”, făcând astfel referire la cei care contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului în România.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă luni de flăcări, într-un incendiu puternic care a distrus celebrul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

CITESTE SI: Povestea catedralei Notre-Dame de Paris

Înainte de a păstori Episcopia Hușilor, Preasfințitul Părinte Ignatie a fost arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, care face parte din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

CITESTE SI: Prima IPOTEZA in cazul incendiului care distruge catedrala Notre-Dame: Pompierii anunta ca sunt NEPUTINCIOSI

Un mesaj de solidaritate cu poporul francez a fost transmis și din partea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, al cărui sediu mitropolitan se află în apropierea Catedralei Notre-Dame.


catedrala notre-dame
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1031 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054978 (s)