miercuri, 24 aprilie, 2024

PSD Alba:Creşterile de preţuri, cauzate de incompetenţa Guvernului Cîţu, ne fac mai săraci!

Distribuie:

Publicat:

Haosul guvernării afectează grav nivelul de trai al oamenilor din întreaga ţară, după ce toate bunurile, produsele şi serviciile s-au scumpit. În cele mai bune situaţii, micile creşteri salariale, operate la o parte din angajaţii din sectorul privat, au fost anulate în totalitate de inflaţie.

În cele mai rele cazuri, salariile au scăzut sau oamenii au rămas chiar fără locuri de muncă, după ce pandemia nu a fost gestionată corespunzător. PNL şi USR nu au respectat legile şi programele PSD care prevedeau majorări ale alocaţiilor şi pensiilor, creşteri salariale inclusiv în sistemul public pentru diferite categorii de profesionişti (între care şi profesori), sprijin pentru mediul privat (ex. vouchere de vacanţă) şi ajutor pentru familiile tinere.

O parte din vină pentru situaţia în care a ajuns România o au şi aleşii locali şi judeţeni ai PNL şi USR, primarii din Alba care v-au îndemnat să votaţi aceste două partide, dar şi parlamentarii de dreapta, care au girat pentru această guvernare nocivă.

Inflaţia generată de incompetenţa guvernului Cîţu anulează total creşterea salariului mediu, operată de angajatorii din mediul privat şi îi afectează grav pe salariaţii de la stat, ale căror salarii au fost îngheţate.

Creşterile de preţuri sunt mai mari cu 16% faţă de luna trecută şi cu 139% faţă de luna decembrie 2020, ceea ce arată că, în primele 9 luni din acest an, fiecare român a pierdut în medie 1300 de lei, adică un salariul minim pe economie.

"Lucrurile fantastice" promise de premierul Cîţu, în viaţa reală, înseamnă frig, foame, sărăcie. Preţurile au explodat, moneda naţională se prăbuşeşte, inflaţia creşte peste orice prognoze, frigul se instalează nu doar în casele oamenilor ci şi în şcoli şi spitale, morţii de COVID-19 se numără cu miile în fiecare săptămână, costul vieţii ajunge de nesuportat pentru tot mai mulţi români. România este în agonie! Sărăcia se reinstalează rapid şi, dramatic, muşcă şi din clasa de mijloc!

Nocivitatea guvernelor instalate de Iohannis este fără egal. În mai puţin de doi ani, în prostia şi iresponsabilitatea lor, aruncă din nou în sărăcie lucie pe cei mai mulţi dintre români. PNL şi USR au reuşit să anuleze creşterea calităţii vieţii adusă prin măsurile luate în guvernarea PSD.

Purtător de cuvânt PSD Alba, Radu Cristian

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img