joi, 25 aprilie, 2024

PSD si ALDE au stabilit cine va fi premierul Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Opiniile in randul liderilor Partidului Social Democrat (PSD) si cei ai ALDE sunt unanime: cele doua formatiuni se vor prezenta la consultarile de la Cotroceni cu o singura propunere de premier: Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse convergente, PSD si ALDE nu iau in calcul o alta varianta si sunt decisi sa insiste pe varianta Dragnea – premier chiar daca presedintele Iohannis ar refuza initial nominalizarea. Practic, Dragnea e si varianta principala, ci varianta de rezerva.

Presedintele Iohannis a anuntat inca inainte de campania electorala ca nu va nominaliza un premier cu probleme penale. Faptul ca PSD va obtine cel mai probabil majoritatea absoluta in Parlament, iar ALDE doar va consolida aceasta situatie, nu pare sa-i lase un spatiu prea mare de manevra presedintelui. Iohannis este obligat sa nominalizeze un premier de la PSD.

Pe de alta parte, exista o lege care interzice persoanelor condamnate penal sa fie membri ai guvernului. Nu este clar cum va putea fi ignorata aceste lege, in conditiile in care Constitutia prevede ca “In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.” Chiar daca se vorbeste despre un posibil caracter neconstitutional al legii, acest lucru trebuie constat de CCR.

Sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img