News Flash:

PSD spala rusinea lui Toader Dima

16 Mai 2016
2042 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii PSD Vaslui vor sa spele "rusinea" lui Toader Dima, candidatul aceleiasi formatiuni politice la primaria Berezeni care a impanzit comuna cu afise  electorale inafara locurilor special amenajate conform noii legi.

Astfel, s-a emis un comunicat de presa din partea PSD Vaslui :"Referitor la declaratiile acuzatoare facute de catre presedintele organizatiei judetene Vaslui a PNL, Dan Marian, consideram ca acestea sunt nejustificate si neintemeiate, intrucat in mod concis afisajul electoral este reglementat expres de Legea Electorala nr 115/2015, la art. 79, alin. 1, respectiv: "Primarii sunt obligati ca pana la inceperea campaniei electorale sa stabileasca, prin dispozitie, locuri speciale pentru afisaj electoral si sa asigure amplasarea de panouri electorale in cadrul acestora, tinand seama de numarul partidelor politice, organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantelor politice si aliantelor electorale care declara ca depun liste de candidati, candidaturi pentru functia de primar, precum si de candidatii independenti. Aceste locuri trebuie sa fie situate in zone frecventate de cetateni, fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respectiva", dar si alin. 6, care arata ca “In alte locuri decat cele stabilite conform alin. (1), afisajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, dupa caz, al detinatorilor", coroborat cu alin. 2 "Primarii sunt obligati sa monteze panouri pentru afisajul electoral in fiecare subdiviziune a unitatii administrativ-teritoriale". Intrucat in Comuna Berezeni nu se asigura cadrul corespunzator pentru afisajul electoral, in conditiile legii, se poate realiza afisaj electoral si in alte locuri",au declarat sefii PSD Vaslui.

Tot acestia motiveaza faptul ca Dima a impanzit localitatea cu afise pe motiv ca : "In Hotararea AEP prin care se aproba Ghidul finantarii campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016, se reglementeaza expres care materiale si proceduri sunt interzise si nu se face referire la materialele purtate de membrii PSD sau ai altui partid politic, ce fac parte din staff-ul de campanie al candidatului, de exemplu sepci, esarfe, tricouri, insigne (care fac parte din garderoba unui partid pentru campanii electorale), cu insemne care reprezinta identitatea candidatului si a partidului (nu se pune problema achizitiei si oferirii drept mita electorala cetatenilor). Consideram ca prin interpretarea art. 27, aliniatul 3, este interzisa achizitionarea materialelor de propaganda spre oferire, distribuirea sau darea ca mita electorala catre simpatizanti sau alte categorii de persoane, in vederea obtinerii de avantaje si nicidecum in situatia cand un candidat este insotit doar de membrii PSD, potrivit statutului este o cutuma a legii ce conduce doar la o interpretare eronata".

PSD Vaslui formuleaza o plangere impotriva Organizatiei Judetene PNL Vaslui dar si impotriva presedintelui, Dan Marian, pentru defaimarea candidatilor dar si a Organizatiei PSD Vaslui.

Sanctiunile pentru fapta lui Toader Dima constau in amenda de aproximativ 25.000 de lei dar si dosar penal pentru "coruperea" alegatorilor.

toader dima psd vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033913 (s)