vineri, 19 aprilie, 2024

PSD vine cu informatii care INCURCA planurile lui Iohannis pentru referendum – Ce il obliga legea pe presedinte

Distribuie:

Publicat:

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineață, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secții de votare diferite, conform Mediafax.

"Legea nu ne permite decât secții de votare diferite. Aduceți-vă aminte că atunci când a fost organizat un referndum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secții de votare diferite", a anunțat Mircea Drăghici, trezorierul PSD, referitor la organizarea unui eventual referendum.

Trezorierul PSD a mai spus, tot legat de un posibil referndum, că în teritoriu, toată lumea le-a spus "că ar fi bine ca să lăsăm cetățeanul să gândească liber, după propria conștiință".

Întrebat dacă asta înseamnă că PSD nu-și va îndemna electoratul la o anumită opțiune, Drăghici a replicat: "Acesta este suflul care ne vine din teritoriu. Noi totdeauna ascultăm pe cei din teritoriu".

Primarii și președinții de consililor județene PSD din țară au o întâlnire, joi, la Parlament, cu liderul partidului Liviu Dragnea și conducerea formațiunii, pentru discuții despre organizarea campaniei electorale naționale la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat și el, joi, la RFI, că în mod sigur vor fi secţii de votare separate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, iar cine vrea să voteze la consultarea populară va trebui să se deplaseze 10-20 de metri.

„Obligatoriu că trebuie să fie secţii separate. Nu poţi să faci la aceeaşi secţie, pentru că dacă este să fim corecţi, sunt alegerile europarlamentare, noi ne pregătim pentru aceste alegeri europarlamentare şi toate partidele s-au pregătit şi se pregătesc (…). Desigur că vor fi secţii separate, nu poate să fie o secţie, în aceeaşi secţie lumea să vină să voteze la europarlamentare şi după aceea să primească o listă cu o întrebare. Deci vor fi secţii separate, cine vrea să meargă la acest referendum, care oricum, toate instituţiile europene, aşa cum ştiţi, nu-l recomandă, toate instituţiile europene spun foarte clar că un referendum nu trebuie făcut în acelaşi moment cu nişte alegeri, pentru că denaturează şi sensul alegerilor”, a afirmat Rădulescu la RFI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img