vineri, 26 aprilie, 2024

Puterea de vindecare pe care o are sarea: Bolile pe care le tratează cu succes

Distribuie:

Publicat:

Beneficiile sării de bucătărie pot fi observate dacă folosești acest mineral pentru tratarea leziunilor bucale, desfundarea nasului, ușurarea durerilor în gât și multe alte neplăceri legate de sănătate.

Din punct de vedere istoric, clorura de sodiu, cunoscută sub numele de sare de bucătărie, era folosită pentru conservarea alimentelor, deoarece cantitățile mari pot preveni creșterea bacteriilor care duce la deteriorarea alimentelor. Folosită în alimentație, sarea ajută la echilibrarea fluidelor, a transmisiei nervilor și contribuie la o mai bună funcție musculară.

Excesul de sare trebuie evitat, deoarece unele dovezi arată că aportul prea mare de sare ar putea fi legat de un risc crescut de cancer de stomac. Acest lucru poate avea legătură cu faptul că sporește creșterea Helicobacter pylori, un tip de bacterie asociat cu un risc mai mare de cancer de stomac. De asemenea, medicii pot recomanda scăderea aportului de sare persoanelor care suferă de hipertensiune.

Însă, pe lângă uzul din alimentație, sarea poate fi folosită ca remediu casnic pentru diverse neplăceri sau probleme de sănătate, cum ar fi leziunile bucale, unghiile incarnate, nasul înfundat sau picioarele obosite. Când este folosită ca remediu pentru acest gen de probleme, sarea trebuie dizolvată în apă.

Sarea poate ajuta la vindecarea leziunilor bucale

Dacă ai o aftă sau ți-ai mușcat din greșeală obrazul sau buza, clătirea cu apă sărată poate ușura durerea și ajută rana să se vindece mai repede. Pune o jumătate de linguriță de sare într-o jumătate de pahar cu apă și clătește gura de câteva ori. Repetă procedura de 2-3 ori pe zi.

Sarea reduce inflamația în caz de unghii încarnate

Când marginile unghiilor cresc în carne, iar zona respectivă se umflă, se înroșește sau chiar se infectează, vorbim de unghii încarnate. Unghiile de la degetul mare de la picior sunt mai predispuse la această problemă, deși neplăcerea poate să apară și la alte degete. Pentru a ușura durerea și inflamația, pune un pumn de sare într-un lighean și stai în el cu piciorul afectat 20 de minute, dimineața și seara. După ce scoți piciorul din apă și te ștergi, pune pe unghie un unguent de la farmacie pentru unghii încarnate și acoperă cu un bandaj, recomandă doc.ro. Dacă situația nu se îmbunătățește, cere sfatul medicului.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img