vineri, 29 martie, 2024

Putin vorbeste despre o interventie nucleara impotriva ISIS

Distribuie:

Publicat:

Presedintele rus Vladimir Putin s-a aratat incantat de faptul ca Moscova a atacat pozitii ale Statului Islamic cu rachete trase de pe mare, dintr-un submarin, si a declarat ca spera sa nu fie nevoie vreodata ca aceste arme sa fie dotate cu bombe nucleare.

Liderul rus s-a intalnit miercuri la Kremlin cu ministrul Apararii Serghei Soigu, care i-a prezentat cele mai recente evolutii ale campaniei militare din Siria, scrie Russia Today.

In cadrul intalnirii, Vladimir Putin a facut niste remarci notabile, fara precendent de la interventia Rusiei in Siria.

“Trebuie sa analizam tot ce se intampla pe campul de lupta, cum opereaza armele. Rachetele Kalibr (trase de pe mare) si KH-101 (trase din aer) s-au dovedit a fi arme moderne, eficiente si de precizie, care pot fi echipate atat cu dispozitive explozive conventionale, cat si cu unele speciale, adica cele nucleare. In mod obisnuit, acestea nu sunt necesare in lupta cu teroristii si sper ca nu vom fi nevoiti sa le folosim niciodata”, a declarat Vladimir Putin.

Comentariile liderului de la Kremlin vin dupa ce, marti, ministrul rus al Apararii a anuntat ca Rusia a atacat pentru prima data pozitii ale Statului Islamic din Siria cu rachete lansate de pe un submarin pe care Moscova l-a trimis in Marea Mediterana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img