News Flash:

Puturosii Targovistei! Iata la ce au dat cu piciorul zeci de asistati social pe care primarul s-a oferit sa-i angajeze: „Am copil la tata”

11 Martie 2018
997 Vizualizari | 0 Comentarii
s604x0 LESIN LA MUNCA 696x696

Scene incredibile la Bursa Locurilor de Munca din Targoviste.  Asistatii social au fost treziti cu noaptea in cap pentru a participa la targul de joburi. Primarul a vrut sa le dea o sansa sa se angajeze si sa nu mai stea la mila statului, insa vechile moravuri pier greu.

Asa ca au venit cu sutele, dar la fel de repede au si plecat. Toti s-au dat bolnavi de diabet, boli cardiace si artrita, pentru a scapa astfel de povara muncii.

„Am copii acasa, 11 am, nu-i las singuri”

Desi angajatorii au venit cu o oferta de sute de locuri de munca, potrivit datelor publicate de AJOFM Dambovita, asistatii social au dat rapid bir cu fugitii, s-au invartit pe la standuri si apoi au refuzat joburile. „Am copii acasa, 11 am, nu-i las singuri, cine sa aiba grija de ei? Am copil la tata” s-au scuzat femeile. Cei mai multi au venit schiopatand si cu scuze de boala: „Nu pot eu sa muncesc, e greu pentru mine, cardiac. Eu lesin la munca, ma ia capul”.

sursa: cancan.ro

CITESTE SI: Lia Olguta Vasilescu, anunt de maxima importanta! Ultimele modificari la Legea salarizarii

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit la ”Exces de Putere” despre cele mai recente schimbari salariale si din domeniul contributiilor.

”In sistemul sanitar am facut toate aceste modificari dupa cum este scris in programul de guvernare. La ora actuala suntem peste media europeana. In legea salarizarii, la absolut toate categoriile de bugetari sunt cresteri. Este adevarat, vor ajunge la aceste salarii in 2022, cand legea va fi implinita, ca sa spun asa, pana atunci cresterile vor fi etapizate. A fost acel transfer al contributiilor, dar de anul viitor se va creste pe diferenta, cresterile mari vor fi la cei cu salarii mai mici” a spus ministrul.

Despre scaderile salariale intalnite in practica:

”Dupa aplicarea legii am intalnit multe greseli de calcul. Intreaga noastra directie de salarizare din minister discuta cu institutiile unde se intampla aceste scaderi. Am avut surprize neplacute inclusiv la nivelul justitiei. In afara de Curtea de Apel Bacau, in rest erau gresite peste tot” a precizat Lia Olguta Vasilescu.

”Toti avem tendinta sa devenim lideri de sindicat, sa ne aparam ce avem in subordine. De aceea s-a luat decizia ca niciun ministru sa nu participe la sedinta din Parlament. Daca la 1 ianuarie erau salarii scazute pentru 3% dintre bugetari, acum sunt pentru 1%”.

”In spitale noi avem nevoie de medici si asistente. Aici e un deficit foarte mare. Ordonatorul de credite trebuie sa se incadreze in 30%”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 23 queries | Mysql time :0.053020 (s)