News Flash:

“Puturosii vasluieni” se reintorc la asa numita munca pentru popor

26 August 2015
1647 Vizualizari | 0 Comentarii
BZV MARE
Cu o saptamana mai devreme, pentru sesiunea extraordinara in care Codul Fiscal va fi reexaminat, la cererea presedintelui, cei 13 parlamentari vasluieni revin astazi in banci. Urmeaza pentru ei o noua vacanta. Stim cu totii ca politicienii nostri nu se spetesc muncind pentru popor. Isi pun mintea la contribuție atunci cand au de facut vreo afacere. De-a lungul timpului, deputatii si senatorii au mai promis astfel de sesiuni pentru legi importante, precum votul prin corespondenta si insolventa persoanelor fizice. Insa, de fiecare data, vacanta s-a dovedit a fi sfanta.

Pe perioada verii, de la buget,  parlamentarii au fost plătiți 800.000 de euro pentru cele doua luni de vacanta, pentru cazarea in Bucuresti, desi ei nu erau acolo, ci in concediu.

In plina vara, presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea Codului Fiscal. Liderii politici au raspuns prompt. Dar parlamentarii nu s-au grabit sa se intoarca la munca. Au programat sesiunea extraordinara la finalul lunii august, cu doar cateva zile inainte de data sesiunii obisnuite. Imediat dupa alegerile prezidentiale, partidele politice si-au asumat ca in cel mai scurt timp vor adopta o lege a votului prin corespondenta. Cele cinci luni ale sesiunii ordinare de la inceputul acestui an nu le-au ajuns, asa ca liberalii au promis la mijlocul acestei veri ca vor propune sesiune extraordinara pentru a rezolva problema votului romanilor din strainatate. Intre timp, insa, au renuntat la idee.

 Acum, PNL spera sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura si sa-i convinga pe alesi sa discute si despre diaspora, odata cu reexaminarea Codului Fiscal. La inceputul acestui an, in contextul crizei francului elvetian, parlamentarii s-au pus pe treaba.

Deputatii juristi au dezbatut dupa sarbatori o lege a insolventei persoanelor fizice. Numai ca raportul a fost gata dupa cateva luni, asa ca alesii nu si-au mai intrerupt vacanta de iarna. De-a lungul timpului, parlamentarii au fost cu greu convinsi sa renunte la vacantele lor. In acest moment, 490 de legi au termen de depunere a raportului depasit si zac in comisiile de specialitate. Niciodata, insa, deputatii si senatorii nu s-au gandit sa faca o sesiune extraordinara pentru a le dezbate.  In total, pe perioada verii, de la buget au fost plătiți 800.000 de euro pentru cele doua luni de vacanta, pentru cazarea parlamentarilor in Bucuresti. Vasluiul are 13 parlamentari si toti se apara spunand ca mai bine se risipesc acesti bani, decat sa umble ei dupa cazare la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare. In plus, chiar daca au fost in vacanta, deputatii si senatorii au primit diurna si le-a fost decontat transportul. In prezent, fiecare senator si deputat primeste lunar cate 4.000 de lei pentru a-si plati cazarea in Bucuresti. Au libertatea sa aleaga daca vor sa stea la hotel sau sa isi inchirieze un apartament. Cei mai multi prefera hotelul. Banii pe care statul ii aloca lunar pentru intretinerea unui ales ar ajunge pentru plata a zece angajati care castiga un salariu mediu pe economie. Suma pe care cei 583 de alesi din Parlament au reusit sa o cheltuiasca in ultima sesiune parlamentara se ridica la aproximativ 58 de milioane de lei. Asta inseamna cam 33.814 lei in medie pentru un parlamentar. Cu acesti bani ar putea trai lunar, in Romania, 20 de bugetari, care castiga salariul mediu de 1.611 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1096 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036694 (s)