joi, 28 martie, 2024

Răsturnare de situație în cazul interlopului la care au apelat anchetatorii în „Dosarul Caracal”

Distribuie:

Publicat:

După ce, recent, Remus Rădoi, alias „Codiță”, a fost reținut, alături de un partener de afaceri, pentru infracțiuni economice grave, interlopul a reușit să-i înduioșeze pe magistrați, iar instanța a schimbat radical dispozițiile. „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva încheierii nr. 72/18.05.2022, pronunțată de Judecătoria Craiova, ca neîntemeiată. Admite contestaţia formulată de contestatorii inculpați Rădoi Remus și Tîrnă Ionuț. Desfiinţează în parte încheierea nr. 72/18.05.2022, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Craiova şi rejudecând: Înlătură obligația impusă inculpatului Rădoi Remus de a nu lua legătura cu inculpatul Tîrnă Ionuț, direct sau indirect, pe nici o cale precum și cu membrii familiei acestuia – Tîrnă Dumitru și Tîrnă Cristi Adrian. Înlătura dispoziția impusă inculpatului Tîrnă Ionuț de a nu comunica, direct sau indirect cu inculpatul Rădoi Remus (foto jos). Menţine restul dispoziţiilor încheierii atacate. Definitivă”, a decis instanța.
Remus Rădoi este judecat și pentru vătămare corporală, alături de „săgeata” lui, Marius Gramnea, zis „Rocky”. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nr.2051/P/2018 din data de 18.12.2020, privind pe inculpaţii Rădoi Remus, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală şi Gramnea Marius (foto jos), trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală. Dispune începerea judecăţii cauzei”, au decis magistrații.
 

În 2019, Remus Rădoi a fost audiat de procurori, după ce în spațiul public a apărut informația că polițiștii au apelat la el, pentru a-i ajuta, imediat după dispariţia Alexandrei Măceşanu. După ce Alexandra Măceşanu a sunat la 112, spunând că a fost răpită şi violată, comisarul Nicolae Alexe, șef al Inspectoratului de Poliție Olt, l-a contactat pe Remus Rădoi, zis Codiţă, considerat unul dintre cei mai temuţi interlopi din județ.

Acestuia i-au fost oferite numerele de telefon ale suspectului, dar şi alte informaţii secrete din anchetă, demonstrându-se încă o dată că polițiștii și mafioții știu să colaboreze. Codiţă i-a trimis pe poliţişti la două adrese greşite, spunând că autorii ar fi niște dușmani de-ai lui. De asemenea, tot lui i-a fost solicitat ajutorul pentru a afla a cui era maşina argintie surprinsă de camerele de supraveghere, imediat după răpirea Alexandrei (autoturism care, era, de fapt, al lui Gheorghe Dincă).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img