sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Radacina maca regleaza nivelul de colesterol din sange si calmeaza bufeurile de la menopauza

Distribuie:

Publicat:

Maca este o planta ce apartine familiei cruciferelor, asemanatoare ridichii. Ea are rol in echilibrarea functiilor metabolice ale intregului organism si intervine in eliberarea energiei necesara activitatilor fizice si psihice. Mai mult, aceasta intervine si in procesele de crestere si dezvoltare.

Radacina de maca are in compozitie multe vitamine, minerale, aminoacizi esentiali si steroli, elemente ce contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si la mentinerea acestuia la un nivel normal. In plus, sustine functiile cardiovasculare si regleaza pulsul cardiac si contractiile musculare.

Maca echilibreaza nivelul hormonilor din organism si stimuleaza glanda pituitara, ce intervine in sustinerea hormonala globala, precum si a secretiei de testosteron, estrogen si progesteron. Mai mult, aceasta planta este folosita si in tratarea dezechilibrului hormonal ce apare in mod frecvent la menopauza si andropauza. De asemenea, scade riscul de aparitie a cancerului de prostata si de osteoporoza (la femei). Sistemul hormonal trebuie sa functioneze la nivel optim, asigurand si sustinand functiile intregului organism.

O cantitate prea mare de radacina de maca poate accelera bataile inimii si accentua transpiratiile. Aceasta nu este indicata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala, insomnie sau femeilor insarcinate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img