vineri, 26 aprilie, 2024

Raed Arafat a dat ORDIN: DSU explica modul in care se face carantinarea zonala

Distribuie:

Publicat:

Carantina zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, informează miercuri DSU.

Precizarea DSU vine ca urmare a derulării procedurilor legale de carantinare zonală pentru localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, din judeţul Giurgiu.

"Această decizie este reglementată prin art. 12 alin. 1 din Legea 136/18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. De asemenea, conform art. 15 din Legea nr. 136 din 18 iulie 2020, ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale persoanei desemnate de acesta, emise în temeiul prezentei legi, se aplică, de îndată, de autorităţile competente şi se publică pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile publice centrale şi locale asigură informarea publică a cetăţenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare", precizează DSU, pe pagina sa de Facebook.

Prefectura Giurgiu a informat că localitatea Cartojani intră de miercuri, de la ora 17,00, în carantină, după ce au fost înregistrate 32 de persoane infectate cu COVID-19 prin transmitere comunitară, la o populaţie de 3.600 de locuitori, "riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare".

În judeţul Giurgiu au fost înregistrate până la această dată 330 de cazuri de COVID-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img