vineri, 19 aprilie, 2024

Raed Arafat ATENTIONEAZA universitatile: ‘Sunt anumite domenii care poti sa le faci online, dar medicina… cu siguranta nu vei invata sa fii medic online’

Distribuie:

Publicat:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că va fi o "provocare" organizarea stagiilor practice ale studenţilor de la Medicină, în contextul pandemiei.

"Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina… cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online. Online poate să fie cursurile teoretice, poate seminarii, discuţiile, dar orice chestie practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator sau de lucrat în spital, că au stagii practice, cu pacienţii, la un moment asta trebuie găsită o modalitate pentru ele", spune el la Digi24, potrivit News.ro.

"Sunt două aspecte la facultăţile de medicină, sunt cursurile care pot fi ţinute într-adevăr online şi e practica medicală, care nu ai cum să o ţii online. Şi aici va fi poate provocarea organizării stagiilor practice ale studenţilor, pentru că în medicină, nu poţi să faci medicină online, e clar. Sunt anumite domenii care poţi să le faci online, dar medicina… cu siguranţă nu vei învăţa să fii medic online. Online poate să fie cursurile teoretice, poate seminarii, discuţiile, dar orice chestie practică, de pus mâna pe un echipament, pe un simulator sau de lucrat în spital, că au stagii practice, cu pacienţii, la un moment asta trebuie găsită o modalitate pentru ele", a explicat Arafat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img