joi, 25 aprilie, 2024

Raed Arafat, demisia! Noi inregistrari halucinante din noaptea tragediei de la Colectiv: “O singura ambulanta SMURD, desi pe trotuar se aflau deja 10-12 victime in stare critica!”

Distribuie:

Publicat:

Apar noi inregistrari din seara in care a izbucnit incendiul din Colectiv. La aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului, un medic face apel la 112 si cere mai multe salvari pentru victimele care agonizau in curtea clubului. Echipajele SMURD nu ajunsesera in curtea fostei fabrici Pionierul si era nevoie de medici chiar la intrarea in club.

La ora 22 si 57 de minute, un medic de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti suna disperat la 112 sa ceara ambulante in curtea interioara a fabricii Pionierul. Potrivit digi24.ro, trecuse aproape o jumatate de ora de la izbucnirea incendiului, iar victimele agonizau pe asfalt.

OPERATOR 1: Ambulanta Sirena!

MEDIC: Am si eu nevoie inauntru, in Pionierul, sa-mi intre 4-5 masini! Am 7 sau 8 victime in stare foarte grava, arsuri 40%-50% din suprafata corporala.

OPERATOR 1: Domnu’ doctor, imediat va fac legatura la coordonare! Ramaneti, va fac legatura la coordonare!

MEDIC: Va rog!

OPERATOR 2: Alo! Da, domnul doctor! Doamna manager ne spune la telefon sa nu intrati in cladire fara salvatori!

MEDIC: Nu am nevoie de… Ascultati-ma doua secunde! Nu am nevoie de intrat in cladire! La iesirea din cladire am 9 sau 10 victime in stare foarte grava, unii sunt in stop! Am nevoie de ambulante care sa intre inauntru!

OPERATOR 2: Domnul doctor, a sosit medicul de la, de la…

MEDIC: Nu a venit nimeni de la SMURD!

OPERATOR 2: Deci de la SMURD ne spune domnul doctor ca nu a ajuns nimeni si sunt disperati, ca sunt victime cu stop, afara din cladire, si salvarile noastre nu mai fac fata! I-auziti ce e acolo! (se adreseaza altei persoane)

MEDIC: Deci ei sunt afara si nu e nicio ambulanta langa mine inauntru, in curtea interioara a fabricii!

OPERATOR 2: I-auziti ce tipa! (se adreseaza altei persoane)

MEDIC: Ma intelegeti? Am nevoie de 4 sau 5 ambulante de tip C care sa intre la mine aici!

OPERATOR 2: Inca mai are nevoie de 4 ambulante tip C care sa mearga la domnul doctor, nu in cladire… (se adreseaza altei persoane). Deci de la SMURD nu a venit nicio ambulanta?

MEDIC: Nu am nici… Una, care a plecat!

OPERATOR 2: Deci de la SMURD nu a ajuns nicio ambulanta si noi suntem disperati! (se adreseaza altei persoane)

MEDIC: Am 7! Am 1, 2, 3, 4, 5, 6, sunt peste 12 victime grave si nu am ambulante! Ma intelegeti? Haideti ca nu pot sa mai stau sa mai vorbesc!

In acest context, Mioc George, un inginer si antreprenor roman stabilit in America, cere demisia lui Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne si fondatorul SMURD. De asemenea, acesta il mai acuza pe Arafat de ineficienta si iresponsabilitate, avand in vedere interventia aproape inexistenta a echipajelor SMURD in noaptea tragediei de la Colectiv.

“Arafat un criminal angajat la stat! Chiar nu mai plecati acasa, domnule Arafat? Nu aveti nici o raspundere pentru drama de la Colectiv? Demisia! Au aparut noi inregistrari care arata ca, in noaptea interventiei de la Colectiv, SMURD-ul doctorului Arafat a trimis o singura ambulanta in prima jumatate de ora, desi medicii aflati acolo erau depasiti de situatie si cereau disperati ajutor. O singura ambulanta SMURD, desi pe trotuar se aflau deja 10-12 victime intr-o situatie critica. Nu am uitat ca, intr-o prima etapa, dr. Arafat a refuzat, arogant, si ajutorul ambulantelor private, si trimiterea ranitilor la tratament in strainatate. Dr. Arafat este simbolul sistemului de stat din sanatate, corupt, ineficient si centrat pe interesele mogulilor, nu ale pacientilor. Romanii mor cu zile pentru ca PSD si mogulii din sanatate, reprezentati de dr. Arafat, nu sunt interesati decat sa faca bani, nu sa asigure sanatatea romanilor”, a transmis Mioc George pe o retea de socializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img