joi, 25 aprilie, 2024

Raed ARAFAT:”Este imoral si incorect”

Distribuie:

Publicat:

Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe, a declarat ca este imoral si incorect ca unitatile medicale private sa primeasca bani atat din fonduri publice si sa mai ia si de la pacienti pentru aceleasi servicii.

“Ce ar fi imoral este sa iei fonduri publice si dupa aceea sa mai iei bani de la pacient cand vine la tine, peste fonduri publice, pentru a oferi aceste servicii in sectorul privat. Acesta este un aspect pe care, personal, l-as considera incorect.

Asta inseamna ca este o limitare de accesare si accesul devine permis numai celor care pot sa vina cu suplimentul de bani, neexistand inca la noi raspandite foarte bine asigurarile private complementare de care este nevoie ca sa poata sa suplimenteze finantarea sistemului medical. (…) Finantarea din fondurile publice a sectorului privat trebuie facuta cu foarte mare responsabilitate si cu gandire a ce finantam”, a sustinut Arafat.

In opinia sa, “a lucra in ambele sectoare in acelasi timp, pentru personalul sanitar creeaza o problema foarte mare legata de modul in care cele doua sectoare interactioneaza in mod etic si moral”.

“Daca vrei sa lucrezi ca medic, asistent, in sectorul public dimineata si in sectorul privat dupa-masa, aceeasi sursa de finantare si sa se intersecteze pacientii intre cele doua sectoare fara sa existe nicio reglementare, normal ca nu este un aspect moral”, a spus demnitarul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img