joi, 28 martie, 2024

Raed Arafat: S-au alocat fonduri fara precedent pentru sistemul de situatii de urgenta

Distribuie:

Publicat:

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, sustine ca autoritatile au “alocat fonduri fara precedent pentru sistemul de situatii de urgenta” din Romania.

El a declarat, duminica, la Botosani, ca sumele alocate pentru investitiile din domeniul situatiilor de urgenta se ridica la 600 de milioane de euro.

“Asistam la un moment istoric, in care pompierii si situatiile de urgenta in general sunt considerate de importanta strategica pentru populatie si pentru tara. La nivel national, s-au alocat fonduri fara precedent si aici vorbesc de aproape 600 de milioane de euro alocate situatiilor de urgenta de catre Guvern. Premierul a decis sa le aloce din fonduri europene, sa ne permita sa ne dotam cu tot ce este nevoie, sa eliminam tot ce este mai vechi de 30 de ani, de 25 de ani, sa venim mai aproape si mai eficient de populatie”, a afirmat seful DSU.

Arafat a precizat ca din fondurile totale de 600 de milioane de euro alocate pentru sectorul de urgente, aproximativ 170 de milioane de euro sunt pentru componenta de aviatie, in special pentru cautare si salvare montana, iar 430 de milioane de euro merg catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Potrivit oficialului DSU, fondurile alocate IGSU vor fi destinate inlocuirii parcului auto vechi, mentionand ca vor fi inlocuite peste 500 de autospeciale vechi de peste 30 de ani. De asemenea, din aceste fonduri vor fi achizitionate 180 de autoscari, necesare interventiilor in zonele urbane, insa, in acelasi timp, vor permite IGSU sa dezvolte o structura navala la Constanta, capabila sa intervina pentru stingerea de incendii, cautarea si salvarea pe apa.

“Acestea sunt sume care vor arata o diferenta mare in sectorul de urgenta, care va ingloba tot sectorul, nu numai partea de pompieri, si asta o sa o vedem in urmatorii doi ani. O sa se simta diferenta majora in urmatorii doi ani”, a mai precizat Arafat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img