miercuri, 24 aprilie, 2024

Rafuiala mafiota? Basarabean, impuscat de sase ori, gasit bantuind pe niste dealuri, de un agricultor care ara la ora 3 dimineata

Distribuie:

Publicat:

Politistii au demarat o serie de cercetari care sa elucideze cauzele care au condus la producerea unui caz ciudat, petrecut sambata, 14 aprilie, in localitatea Cepari, judetul Bistrita.

Incidentul s-a produs sambara dimineata, in jurul orei 3.30. Un localnic din localitatea Cepari, situata la 10 kilometri de Bistrita, se afla pe camp, arandu-si terenul. Bistriteanul povesteste ca, la un moment dat, in lumina farurilor tractorului a aparut un om plin de sange si de noroi, care se deplasa cu dificultate.

Ranitul a solicitati ajutor intr-o limba romana aproximativa. Bistriteanul a sunat la 112 si l-a transportat cu tractorul pana la intalnirea cu ambulanta. Victima a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, de unde a fost transferat la o clinica din Cluj-Napoca, pentru o serie de operatii. 

”Eu aram aici sus, pe deal. In lumina farurilor mi-a aparut domnul respectiv, plin de sange si a spus sa sun la 112 pentru ajutor, sa-l ajut. Am sunat si atat a fost, dupa aceea a venit ambulanta si l-a luat. M-a intrebat daca vorbesc engleza, dar eu nu stiu. Mi-a spus in romana: ”ambulanta” si ”politia”, atat.

Venea din sens opus zonei unde spunea ca l-a atacat colegul lui. Era in picioare, era constient, mergea foarte rau, nu mergea ca un om sanatos. Din Ucraina parca era, avea si pasaportul la el. Era ora 3.30 cand a venit el la mine. Cand vedea o masina se ascundea, ii era frica, credea ca il urmareste, il cauta”, a declarat cel care l-a descoperit pe ranit.

In ciuda conditiei medicale extrem de grave, barbatul era constient si inca se putea deplasa. Victima a fost impuscata intr-o casa aflata in constructie in vecinatatea locului in care a fost descoperit de agricultor. Avea sase plagi impuscate, in zona bratelor, a toracelui si a gatului. Cea mai grava parea sa fie cea de la gat. 

Ranitul are domiciliul in Republica Moldova, insa potrivit martorilor nu cunostea limba romana, exprimandu-se in ucraineana. Basarabeanul i-a povestit celui care l-a salvat ca a fost impuscat de un prieten de-al sau.

Cetateanul moldovean a luat-o la fuga peste dealuri tocmai pentru a nu putea fi urmarit cu masina de catre atacatorul sau, care, conform spuselor sale dorea sa il omoare. 

Inclusiv in momentul sosirii ambulantei ce venise sa-l preia s-a speriat s s-a ascuns dupa o casa din apropiere. 

Atacatorul a fost prins in judetul Maramures, in urma unui filtru organizat de catre politisti, si se pare ca intentiona sa paraseasca tara.

Cei doi erau in tranzit prin Romania. Nu e foarte clar ce cautau in localitatea bistriteana Cepari, dar, dupa ce au oprit masina in comuna au intrat intr-o casa izolata, aflata in constructie, unde, in urma unui conflict spontan, unul dintre ei a scos arma si a tras in amicul sau.

Surse judiciare spun ca in casa respectiva au fost gasite tuburile de cartuse si urme de sange. Se pare ca cei doi fie erau traficanti de droguri, fie carausi. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img