News Flash:

Raid ANSVS, controale in toatã tara, inainte de Paste

4 Aprilie 2014
3076 Vizualizari | 0 Comentarii
ANSVSA a transmis structurilor teritoriale setul de actiuni care urmeazã a fi intreprinse la nivel national, pentru a asigura produse alimentare sigure inainte de Paste. “Aceste actiuni vor include toti medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene, circumscriptiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor (CSVSA) dar si a circumscriptiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

 Acest set de controale vizeaza respectarea conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate targurile de animale, pietele agro-alimentara, unitatile de tãiere, procesare, depozitare, comercializare si unitatile de alimentatie publicã”, se aratã intr-un comunicat. Potrivit celor de la ANSVSA, fiecare DSVSA judeteana va stabili un program de lucru pentru perioada 7 – 19 aprilie, in baza cãruia medicii veterinari vor efectua controale si verificãri ale modului in care sunt respectate condit iile sanitare veterinare in obiectivele supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Astfel, in perioada mentionata, va fi asiguratã permanenta la nivelul DSVSA, CSVSA si CSVZ, inclusiv in zilele de sambata si duminicã, vor fi afisate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil si numãrul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor. De asemenea, in toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care vor fi valorificate carnea si celelalte produse de origine animalã, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminicã. “Pentru eficientizarea acestor actiuni, medicii veterinari vor solicita, ori de cate ori considerã necesar, sprijinul altor autoritati competente judetene/locale (Primãrii, Consilii Judetene, Institutii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc) in vederea organizã rai unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati”, se mai aratã in comunicat. ANSVSA precizeazã cã actiunile de control vor avea in vedere in special animalele destinate sacrificãrii, carnea de miel, ouãle si produse din ouã destinate consumului uman, lapte si produse din lapte, pestele si produsele din pescuit. In cazul in care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constatã nu sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in functie de gravitatea abaterilor constatate, medicii veterinari vor suspenda activitatea unitatii respective panã la remedierea tuturor deficientelor, vor aplica sanctiuni sau vor confisca produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sãnãtatea cetatenilor.

 De asemenea, dacã existã suspiciuni cu privire la substituirea cãrnii de ovine cu carne provenitã de la alte specii cat si in cazul suspiciunii de substituire a speciilor de pesti sau in situatia in care existã dubii cu privire la incadrarea in parametrii de calitate si siguranta stabiliti de legislatia in vigoare, medicii veterinari oficiali pot preleva probe, conform prevederilor legale.


csvsa ansvsa dsvsa csvz anaf anpc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2523 (s) | 23 queries | Mysql time :0.119899 (s)