sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ralph Hamers, executivul care conduce grupul olandezilor de la ING, pariază că tehnologia blockchain va schimba total peisajul industriei bancare în următorii ani

Distribuie:

Publicat:

Tehnologia blockchain va revoluţiona curând industria globală a bankingului, conform credinţelor a doi executivi de top ai unor mari creditori europeni, potrivit CNBC.

Băncile au investit milioane de euro în dezvoltarea aplicaţiilor pe blockchain în ultimii ani, ca parte a unui efort dus la nivelul întregii industrii de a reduce costurile şi de a-şi simplifica procesele din back-office.

Tehnologia, cunoscută în principal pentru că este software-ul din spatele controversatelor criptomonede, precum bitcoin, a fost iniţial tratată cu scepticism de creditorii internaţionali.

Cu toate acestea, utilizarea blockchain-ului în industria bancară este din ce în ce mai populară şi mai bine văzută drept un mijloc eficient de a reduce expunerea la fraude.

„Deci, dacă te uiţi la blockchain…Cred că băncile chiar lucrează acum la asta pentru că potenţialul este imens, iar dacă principalele cinci, şase bănci la nivel global îşi pun mintea la un loc şi se pun de acord pe un standard, ai putea impune acel standard la nivel global”, spune Ralph Hamers, CEO al grupului ING, în cadrul conferinţei Money 2020 din Amsterdam.

„În acest caz cred că în cinci sau şase ani blockchain-ul va fi peste tot”.

Mai mult decât un sistem centralizat, blockchain permite mai multor părţi să acceseze simultan acelaşi jurnal, actualizat constant, în care datele nu pot fi modificate, deci fraudate, de nimeni.

Astfel, înşelarea sistemului devine imposibilă.

„Credem că există un potenţial imens în blockchain. Este la început, dar poate aduce un plus imens de eficienţă în procese”, spune Carlos Torres Vila, CEO al BBVA.

sursa: zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img