marți, 16 aprilie, 2024

Raluca Turcan: Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotari si echipamente medicale. Bugetul limita pentru contractare propus este de 82 milioane euro

Distribuie:

Publicat:

 

Raluca Turcan a anunţat că Guvernul a decis să redeschidă apelul pentru dotări şi echipamente medicale în aşa fel încît Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, „spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile”. Vicepremierul a adăugat că bugetul limită este de 82 milioane euro şi că până pe 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare 297 de cereri în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală, anunță news.ro.

„Finanţăm, din bani europeni, suplimentarea numărului de unităţi medicale mobile pentru diagnostic şi tratament al cazurilor de COVID. Guvernul a decis, în ultima şedinţă, redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale, astfel încât IGSU, spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile.

Bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane de euro:

– 52 de milioane euro pentru investiţii în spitale mobile şi unităţi mobile de terapie intensivă realizate de IGSU;

– 30 de milioane de euro pentru unităţi modulare de terapie intensivă şi intermediare ataşate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor de urgenţă, institutelor medicale de urgenţă din Bucureşti, Timiş, Iaşi, Cluj, Mureş, Craiova, Constanţa, Bihor, Vrancea şi Bacău.

Până la 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare 297 de cereri în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală. Pentru a putea acoperi cât mai multe dintre cererile depuse, am mărit plafonul finanţării de la 350 milioane de euro la 1,2 miliarde de euro”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img