vineri, 29 martie, 2024

Raluca Turcan: Guvernul a renuntat ieri, prin HG, la finantarea programului ‘Masa la Scoala’ din bani europeni!

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a renunțat ieri, prin HG, la finanțarea programului ”Masă la Școală” din bani europeni – susține deputatul PNL Raluca Turcan.

"Sunt fonduri și programe europene care trebuie folosite pentru ca fiecare copil să poată beneficia săptămânal de 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie. Sunt bani europeni, dar legi românești greu aplicabile! Anul trecut acest program a fost un eșec în majoritatea școlilor, la fel cum s-a întâmplat și cu programele ”Cornul și Laptele” sau ”Mierea în școală”

#PNL susține că toate aceste programele de alimentație în școli trebuie integrate în programele europene, astfel în cât familiile să fie ajutate. În acest moment, părinții cheltuie în medie 1.000 de lei/an pentru a sigura copilului minimum de alimente pentru zilele în care merge la școală.

Învățământul trebuie să fie cu adevărat gratuit și integrator. Niciun copil nu trebuie să fie lăsat în urmă!", susține  deputatul PNL Raluca Turcan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img