News Flash:

Raluca Turcan: 'Masuri eficiente pentru sustinerea locurilor de munca si a companiilor pot fi identificate doar impreuna cu beneficiarii'

14 Mai 2021
339 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161918913823639900

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă, joi seară, că măsuri eficiente, destinate mediului economic pentru susţinerea locurilor de muncă şi a companiilor, pot fi identificate doar împreună cu beneficiarii. Ministrul s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii mai multor companii care i-au transmis că cele 7 miliarde de lei plătite pentru măsuri active au fost un sprijin esential.

”Măsuri eficiente, destinate mediului economic pentru susţinerea locurilor de muncă şi a companiilor, pot fi identificate doar împreună cu beneficiarii. În cursul întâlnirii pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii unora dintre marile companii din România, am stabilit să constituim grupuri comune de lucru pentru a elabora soluţii legislative în domeniile digitalizării, debirocratizării, flexibilizării relaţiilor de muncă şi dialogului social. Nu doar experienţa relaţiilor de muncă din pandemie, ci şi preocuparea noastră comună pentru a crea locuri de muncă de calitate, pentru a asigura formarea continuă a forţei de muncă şi un nivel de salarizare corespunzător ne determină să urgentăm procesul de adaptare a legislaţiei la realitatea de pe piaţa muncii”, a cris, joi seară, pe Facebook, Raluca Turcan, potrivit news.ro.

Aceasta a precizat că firmele cu care a icutat au în total aproximativ 55.000 de contracte de muncă active.

”Unele dintre acestea au reuşit chiar să crească numărul angajaţilor, în cursul anului trecut. Lucrul acesta a fost posibil pentru că angajatorii au beneficiat de diverse forme de sprijin pentru a păstra locurile de muncă, în ciuda perioadei dificile şi pentru că a existat, din partea Guvernului, dorinţa permanentă de a îmbunătăţi măsurile active adoptate, astfel încât ele să aibă efecte. M-am bucurat să aflu astăzi, direct de la beneficiari, că cele 7 miliarde de lei plătite pentru măsuri active au fost un sprijin esenţial pentru angajaţi şi au permis companiilor să îşi reia planurile de dezvoltare. Tocmai din dorinţa de a întări acest sprijin, consultările cu angajatorii vor continua în perioada următoare, la Ministerul Muncii”, a mai transmis Ministrul Muncii.

Aceasta a multumit reprezentanţilor companiilor din România ”pentru implicarea lor în acest efort comun de a dinamiza mediul economic şi piaţa forţei de muncă, atât prin măsurile adoptate la nivel de companie pentru a asigura sănătatea şi locurile de muncă ale oamenilor, cât şi prin deschiderea de a formula soluţii de îmbunătăţire a legislaţiei”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033256 (s)