News Flash:

Raluca Turcan: „Ponta vrea sa-i pacaleasca pe profesori! Fac apel la liderii de sindicat si la cadrele didactice sa respinga minciunile electorale ale premierului!”

13 Iunie 2014
2386 Vizualizari | 0 Comentarii
Raluca Turcan, deputat PDL si ministru al Educatiei in Guvernul Alternativa, face un apel catre liderii de sindicat si catre toate cadrele didactice sa nu creada in promisiunile mincinoase facute de premierul Victor Ponta si sa ceara ce li se cuvine: bani pentru naveta scolara, fonduri pentru examenele nationale si un Cod Etic clar, echilibrat si la nivelul standardele europene.

„Interesele electorale ale lui Victor Ponta sunt mai presus de orice. Nu-i pasa de educatie, nu-i pasa de profesori sau de noua generatie. Vrea doar voturi obtinute prin minciuni pe banda rulanta. Acum premierul pregateste si anunta cu surle si trambite ca va institui o serie de masuri prin care va reduce norma didactica. Sa fie oare adevarat? Eu cred ca nu pentru ca:
1. Ministerul Educatiei Nationale nu a anuntat o astfel de masura. Nu exista, conform transparentei deciziei institutionale, un proiect de lege in dezbatere publica care sa prevada  acest lucru;
2. Sindicatele nu au solicitat modificarea la pachet a normei didactice in intreg sistemul;

Aceasta "gaselnita de moment" a fost aruncata in spatiul public de Victor Ponta si pentru a muta centrul atentiei de pe adevaratele probleme din sistemul educational. Iata urgentele din sistemul educational care ar trebui rezolvate incepand de astazi:

1. Fondurile extrem de mici pentru plata profesorilor care sunt implicati in examenele nationale. In toate judetele profesorii sunt nemultumiti de lipsa banilor.
2. Nedecontarea transportului scolar pentru elevi si profesori. Astfel se incalca un drept fundamental la educatie egala.
3. De mai bine de doi ani Ministerul Educatiei nu a reluat, in mod real, dezbaterea pentru Codul Etic. In contextul examenelor si a remunerarii deficitare a profesorilor este posibil sa asistam si in acest an la fraude in cadrul examenului de Bacalaureat. Prin practica exersata si tot mai des sanctionata de DNA, Guvernul Ponta nu face altceva decat sa invite profesorii si elevii la frauda.

Fac un apel catre liderii de sindicat si catre toate cadrele didactice sa respinga minciunile electorale ale premierului si sa ceara ce li se cuvine: bani pentru naveta scolara, fonduri pentru examenele nationale si un Cod Etic clar, echilibrat si la nivelul standardele europene”, a declarat Raluca Turcan.

Deputatul PDL considera ca reducerea normei didactice nu ar echivala si cu o crestere a actului didactic si ca mai mult, probabil aceasta ar genera o noua taxa marca Ponta.

„Poate ca Ponta va reduce si norma didactica, dar nu stim daca prin aceasta masura va creste calitatea actului didactic.  Probabil imediat va impune si o noua taxa pe care o vom plati! Ne-a promis autostrada. A impus taxa pe combustibili de 7 eurocenti pe litru. Taxa o platim, iar autostrada o vom astepta mult si bine. Ne-a promis finantare pentru programe de after-school sau pentru programe in agricultura. A impus taxa pe stalp. Taxa o platim cu totii, prin scumpirile la alimente, la transport, la energie, dar programele promise nu le-a implementat. In goana dupa voturi promite, face si desface. Dar, din pacate, aceste masuri sunt doar pe hartie.  Premierului nu ii este greu sa promita cadouri. Probabil ca, toate aceste promisiuni, vor constitui in realitate doar justificari pentru noi taxe si impozite”,a mai spus Raluca Turcan.

 

raluca turcan deputat pdl victor ponta deputatul pdl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1046 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032215 (s)