miercuri, 24 aprilie, 2024

Raport: Forumul Economic Mondial estimează un avans al economiei globale de 4,9% în 2022

Distribuie:

Publicat:

Redresarea economiei mondiale în urma recesiunii provocate de răspunsurile la pandemie continuă, dar încetineşte. După un declin de 3,1% în 2020, creşterea economiei mondiale era aşteptată să atingă 5,9% în 2021 şi să încetinească la 4,9% în 2022, se arată în "Raportul pe 2022 privind riscurile globale", publicat de Forumul Economic Mondial (WEF).

Până în 2024, economia mondială ar urma să fie cu 2,3% mai mică decât ar fi fost în absenţa pandemiei.

Riscurile la adresa creşterii economice sunt considerabile, inclusiv riscurile provocate de potenţiala reapariţie a COVID-19, deoarece apar noi variante, se arată în raport, potrivit Agerpres.ro.

În precedenta ediţie a raportului, temerile critice pe termen mediu erau "şocul materiilor prime", "instabilitatea preţurilor" şi "crizele datoriei". Acestea se văd deja într-o anumită măsură.

În momentul elaborării raportului pe 2022, preţurile materiilor prime au crescut cu aproape 30% de la finalul lui 2020; ele ar putea rămâne volatile din cauza sporirii tensiunilor între Europa şi Rusia, a penuriei de energie în China, a continuării perturbărilor din lanţurile de aprovizionare şi a dificultăţilor legate de renunţarea la combustibilii fosili.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img