marți, 19 martie, 2024

Rascoala sateasca intr-o comuna din judetul Vaslui . Aroganta maxima din partea celor de la Comcereal – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Rascoala marti, 26 mai, in localitatea vasluiana Suletea, acolo unde satenii, proprietarii terenurilor agricole batjocoriți de cei care au preluat firma vasluiana, au iesit din case sa isi apare plantele de pe cultura , dupa ce reprezentanții firmei Comcereal au venit sa erbicideze zona, aproximativ 600 de hectare .  Practic, cei de la Comcereal, de mai multi ani de zile nu si-au achitat datoriile fata de persoanele de la care au arendat terenurile, ba mai mult, in ultimii ani nici macar nu le-au mai lucrat, lasandu-le parloaga . Iar proprietarii saraci au ramas si fara arenda, dar cu plata impozitului pentru teren .

Pentru a diminua pierderile, proprietarii terenurilor agricole care aveau terenul la societatea Comcereal, fie le-au lucrat singuri, ori le-au dat altor societati tot din pricina de a nu fi lasate parloaga. Insa cei de la Comcereal, au primit de la șefi alte ordine, sa erbicideze toate culturile plantate de cetățeni independent .
"Este inadmisibil ce se intampla!! Nu si-au respectat contractele. Au lăsat pământurile parloaga si acum vin sa erbicideze pentru că nu e cultura înființata de ei! Nu vom permite să își bata joc de munca noastra! Sunt procese pe rol. Oamenii au dat pământul altor firme sa il muncească. Cei de la Comcereal s-au trezit că vor sa lucreze acum pământul nostru, după ce ani de zile nu au dat arendă si nu au făcut nimic. In plina seceta, cu atatea si atatea probleme, ei vor sa omoare plantele, sa faca un abuz. In plus, au chemat politia. Nu se poate!", au spus cei prezenți.

Momentan s-au linistit apele, insa cetatenii sunt cu ochii pe firma Comcereal si pe cei care conduc aceste actiuni miselesti si lipsite de orice bun simt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img