vineri, 26 aprilie, 2024

Rasturnare de situatie in cazul TVR. Vezi decizia premierului CIOLOS

Distribuie:

Publicat:

Dacian Ciolos nu este de acord ca interviul pe care l-a dat emisiunii ‘Viata satului’ sa fie difuzat la o alta data sau pe un alt canal al SRTV decat cele convenite la momentul inregistrarii interviului si nu autorizeaza nici difuzarea acestuia pe spatiul de dezbatere electorala al vreunui partid politic.

“Premierul Dacian Ciolos se pronunta categoric impotriva difuzarii interviului la o alta data, alt interval orar sau alt canal al SRTV in afara celor agreate cu realizatorul emisiunii inainte de inregistrarea interviului, adica 27 noiembrie 2016, ora 10,45 pe canalul TVR 1 in cadrul emisiunii “Viata satului”. Prim-ministrul Dacian Ciolos nu autorizeaza difuzarea interviului intr-un spatiu de dezbatere electorala al niciunui partid avand in vedere ca scopul si continutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetatenilor cu privire la politicile publice si actiunile Guvernului in domeniul agricol si nu vizeaza in niciun fel campania electorala, partide sau oameni politici”, se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Agerpres.

Sursa citata precizeaza ca, in cadrul interviului acordat, “premierul a mentionat o serie de informatii de interes pentru fermieri si a punctat rezultate la zi, raportate pana la momentul inregistrarii interviului”.

“Or, transmiterea cu aproximativ trei saptamani mai tarziu a interviului ar necesita actualizarea unor informatii cuprinse in respectiva inregistrare. In spiritul deontologiei profesionale si din respect fata de dreptul telespectatorilor la o informare corecta si completa, va solicitam sa luati in considerare aceste argumente si din acest moment sa nu difuzati pe canalele SRTV sau pe alte canale online interviul acordat cu buna credinta de prim-ministrul Dacian Ciolos, la solicitarea TVR, pe 23 noiembrie. Este regretabil faptul ca SRTV a schimbat conditiile de difuzare a interviului dupa inregistrare, avand in vedere ca intre timp nu au intervenit alte elemente care sa modifice contextul in care a fost realizat interviul”, transmite Guvernul.

Televiziunea Publica a decis sa amane difuzarea, duminica, a interviului acordat de premierul Dacian Ciolos emisiunii “Viata satului”, tinand cont ca este perioada de campanie electorala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img