joi, 28 martie, 2024

Rasturnare de situatie in dosarul Hexi Pharma. Dezinfectantii erau diluati in limite legale

Distribuie:

Publicat:

Rasturnare de situatie in dosarul Hexi Pharma. Cele mai multe teste, realizate de Institutul Cantacuzino dar si de un laborator din Italia arata ca dezinfectantii erau diluati in limite legale.

Parchetul General sustine insa ca exista si teste neconforme.

Astfel, testele realizate de Institutul Cantacuzino au infirmat o diluare exagerata, cele mai multe analize aratand ca produsele Hexi Pharma ar fi fost diluate in limitele legale.

In momentul in care procurorii au inceput ancheta in cazul dezinfectantilor diluati au cerut ca mai multe produse Hexi Pharma sa fie testate si la un laborator independent din Romania. S-a decis ca aceste teste sa fie facute la Institutul Cantacuzino. O parte dintre rezultatele au aratat ca produsele Hexi Pharma nu erau diluate, mai precis ca diluare era una standard care respecta normele europene.

Rezultatele sunt cel putin socante intrucat inainte de teste procurorii si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii spuneau ca unele produse erau diluate si cu 2000%.

Pe de alta parte, in mod oficial, reprezentantii Parchetului General spun ca nu se grabesc sa sara cu concluziile pentru ca nu au primit toate rezultatele si ca unele teste sunt favorabile Hexi Pharma, unele sunt favorabile anchetatorilor care sustin ca produsele puneau in pericol viata oamenilor.

De asemenea, reprezentantii Hexi Pharma au cerut propriile testele, care au fost facute in Italia, intr-un laborator acreditat. Aceste teste au fost platite de Hexi Pharma si se poate spune ca intr-un fel analizele sunt subiective. Aceste teste arata ca produsele nu erau diluate si ca Hexi Pharma nu a incalcat legea.

Procurorii mai pot cere si alte teste, in strainatate, la institute acreditate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img