sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Razboi deschis intre PSD si Klaus Iohannis. Presedintele ar putea fi suspendat daca refuza revocarea sefei DNA

Distribuie:

Publicat:

Membrii Partidului Social Democrat (PSD) au pornit un razboi in toata regula impotriva presedintelui Klaus Iohannis si il ameninta cu suspendarea in cazul in care va refuza sa o revoce din functie pe Laura Codruta Kovesi. Deputatul PSD Ioan Darzu a explicat ca va initia o strangere de semnaturi, daca Iohannis nu respecta decizia Curtii Constitutionale a Romaniei.

„Chiar eu voi strange semnaturi pentru suspendarea Presedintelui in cazul in care acesta nu va respecta decizia CCR”, anunta deputatul Ioan Dirzu, intr-un comunicat transmis presei. „Klaus Iohannis nu are alta varianta decat aceea de a o revoca din functie pe Laura Codruta Kovesi, inca actual procuror-sef DNA”, sustine deputatul PSD.

Deputatul PSD mai da un motiv de suspendare: ”Presedintele Romaniei se mai face vinovat de incalcarea Constitutiei si pentru ca nu a desemnat un candidat pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe de mai bine de 2 ani. Presedintele Romaniei nu si-a exercitat atributiile de desemnare a unui candidat pentru sefia SIE in timp rezonabil punand Parlamentul in imposibilitatea obiectiva de a numi un director civil”.

Asadar, deputatul social-democrat solicita presedintilor Camerelor Parlamentului sa sesizeze CCR privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Presedinte si Parlamentul Romaniei.

„Voi fi primul care strange semnaturi pentru suspendarea Presedintelui, in cazul in care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de indata un director civil la conducerea SIE. Presedintele nu este la primul conflict juridic de natura constitutionala pierdut, deci putem spune ca deja se afla intr-o stare de recidiva. In prezent, sunt toate motivele de natura constitutionala care sa atraga suspendarea Presedintelui Romaniei. Depinde numai de el cum intelege sa-si exercite atributiile in cadrul constitutional”, avertizeaza acesta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img