vineri, 29 martie, 2024

Razboi total in Comisia SRI. Reprezentantul PNL, atac dur la Manda: NU s-a cerut demiterea lui Dumbrava

Distribuie:

Publicat:

Deputatul PNL Cezar Preda, membru al Comisie parlamentare de control a activitatii SRI, lanseaza un atac dur la adresa presedintelui comisiei, Claudiu Manda.

Preda il acuza pe Manda ca a relatat in spatiul public altceva decat a afirmat generalul Dumitru Dumbrava in audierea din Comisia SRI. Mai mult, liberalul il contrazice pe Manda si sustine ca nu exista o cerere a Comisiei SRI ca Eduard Hellvig sa-l demita pe generalul Dumbrava din functia de secretar general al SRI.

"Aceasta comisie niciodata nu a fost instrumentul politic al cuiva. Aceasta comisie are obligatia sa asigure legalitatea functionarii acestui Serviciu, dar are in acelasi timp obligatia de a proteja Serviciul in ceea ce priveste atacul public si atacul politic. Noi nu suntem in faza in care Comisia de control a activitatii SRI mai este o comisie parlamentara echilibrata si echidistanta. Bineinteles ca cei care isi doresc sa faca un intrument politic, o maciuca politica din aceasta comisie, nu se vor opri din proiectul lor. Dar eu vreau sa precizez acest lucru pentru ca opinia publica sa stie ca nu este adevarat acest lucru: Comisia nu a cerut asa ceva, demiterea vreunui cadru militar din cadrul SRI si cred ca nu are nici elementele necesare pentru a face o asemenea solicitare", a declarat Preda.

Cezar Preda va cere desecretizarea audierii lui Dumbrava in comisie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img