marți, 16 aprilie, 2024

Razboiul nervilor! Hackerii lui Putin ataca institutiile democratice occidentale!

Distribuie:

Publicat:

Rusia conduce o campanie de destabilizare a democratiei si institutiilor de importanta majora ale puterilor vestice, avertizeaza ministrul apararii din Marea Britanie.

Sir Michael Fallon, ministrul apararii britanic, a declarat ca hackerii rusi sunt in plina ofensiva cibernetica impotriva institutiilor de importanta majora ale puterilor vestice.

Moscova intentioneaza sa-si extinda influenta si sa vulnerabilizeze guvernele occidentale si NATO printr-o strategie de dezinformare, iar Vladimir Putin a ales sa devina un „competitor strategic” al vestului, conform declaratiei lui Fallon. Acesta a mai subliniat ca este imperios necesar ca membrii aliantei sa-si imbunatateasca apararea cibernetica, iar NATO trebuie sa se concentreze asupra „realitatii false” propagate de catre Kremlin.

„NATO trebuie sa se apere la fel de eficace si pe latura cibernetica, asa cum o face si in spatiul aerian, pe uscat sau pe apa, astfel incat adversarii sa realizeze pretul pe are il vor plati daca folosesc arme cibernetice.”

Discursul sau a avut loc la Universitatea St. Andrews si a survenit la cateva ore inaintea interventiei prim-ministrului britanic, Theresa May, la un summit informal tot pe tema imbunatatirii strategiilor de aparare si colaborare dintre membrii NATO care apartin de U.E., ce are loc in Malta. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img