News Flash:

Razvan Popa, eurodeputat PSD: 'Folosirea de criterii politice in cazul acordarii fondurilor europene este inacceptabila'

18 Ianuarie 2019
510 Vizualizari | 0 Comentarii
media 152232290345182800 1

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa nu este de acord cu propunerile Comisiei Europene care dau posibilitatea suspendării fondurilor europene pentru țările UE care ar înregistra deficiențe în ceea ce privește ”statul de drept”. Răzvan Popa atrage atenția că aceste criterii propuse de către Comisia Europeană lasă loc interpretărilor și transformă acest mecanism într-o armă politică.

”Cu toții ne dorim ca banii europeni să fie cât mai bine folosiți, în interesul oamenilor. Și tocmai de aceea avem instituții care să supravegheze modul de utilizare a banilor europeni. Deci, bugetul european este protejat de instituțiile europene și de instituțiile din fiecare stat membru.

Introducerea unor criterii politice în privința acordării fondurilor europene este însă inacceptabilă. Criteriile politice implică arbitrariu, mai ales când ele nu sunt definite foarte clar sau nu se aplică unitar tuturor statelor UE. În proiectul final, se specifică faptul că MCV poate fi folosit ca sursă pentru argumentarea propunerii de suspendare a fondurilor pentru un stat membru al UE. Dar MCV se aplică doar pentru Bulgaria și România. Deci, din start acest regulament este incorect.

De altfel, chiar serviciul juridic al Consiliului Uniunii Europene a emis un punct de vedere critic asupra propunerilor Comisiei, arătând riscurile ca un stat să fie sancționat în mod arbitrar.

Să nu uităm faptul că fondurile europene îi au ca beneficiari finali pe cetățenii din fiecare stat membru. O decizie politică de sancționare a unui stat cu suspendarea fondurilor europene îi va afecta în primul rând pe oamenii simpli” susține Răzvan Popa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019953 (s)