joi, 25 aprilie, 2024

Rețete gogoșari murați. Cum să faci cei mai buni gogoșari pentru iarnă

Distribuie:

Publicat:

Rețete gogoșari murați. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cei mai gustoși gogoșari murați pentru iarnă!

Rețete gogoșari murați. Gospodinele s-au apucat deja de pregătirea murăturilor pentru iarnă, ce nu pot lipsi de pe rafturile din cămară. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum să prepari cei mai gustoși gogoșari murați pentru iarnă!

Rețetă gogoșari în oțet

Ingrediente

5 kg de gogoșari;

5 l apă;

1 l oțet;

două linguri ulei;

Boabe de piper;

Foi de dafin;

 Hrean;

Zahăr după gust;

Sare după gust.

Mod de preparare

Gogoșarii se spală în apă rece și se taie în bucăți potrivite. Între timp, se pregătește o saramură pentru murături. Într-un vas mare se pune apa, oțetul, uleiul, sare, piper, câteva boabe de muștar, câteva frunze de foi de dafin, sare și zahăr după gust. Totul se pune la fiert, la foc potrivit. Când saramura începe să fiarbă, se adaugă pe rând și gogoșarii pentru câteva minute.

Se amestecă încontinuu și nu se lasă prea mult pe foc, deoarece gogoșarii se înmoaie repede.

Gogoșarii se scot din saramură, se pun în borcane, fără să fie presați, se adaugă hreanul tăiat în bucăți mici, iar peste se adaugă saramura caldă. Mirodeniile din vasul în care a fiert saramura se adaugă și ele uniform în fiecare borcan cu gogoșari în oțet.

Se pun capacele borcanelor cu gogoșari murați, se acoperă cu o pătură și se lasă până a doua zi, după care borcanele pot fi depozitate în cămară.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img