vineri, 19 aprilie, 2024

REACȚIA lui Cătălin Drulă la problemele de pe Autostrada Transilvania: ‘Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă spune că autoritățile au încercat salvarea contractului cu firma Straco, pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, dar că lucrările au avansat încet. „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”, a spus acesta.

Întrebat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de miercuri despre despăgubirile de peste 460 de milioane de lei cerute de firma Staco, al cărei contract pentru construirea sectorului Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania a fost reziliat, ministerul Transporturilor a spus că este vorba de lucrări care erau mult întârziate.

„Este vorba despre acel lot de autostradă care după cinci ani este la 40% progres, el trebuia să se termine în 12 luni, în ultimele 6 luni s-a făcut 1% progres. E o firmă care e în pragul falimentului, în insolvență de 4-5 ani, care nu mai poate susține acest contract. S-au făcut nenumărate încercări de a fi salvat, tocmai pe ideea că nu e nicio fericire ca o firmă să intre în insolvență, dar efectiv nu există bonitate financiară, credit. Am reziliat acest contract și îl relicităm”, a spus Cătălin Drulă.

Acesta este încrezător că statul are dreptate.

„Sunt foarte încrezător că statul că are dreptatea aproape covârșitor de partea lui, în momentul în care ești complet ieșit din contract, în loc de 12 luni sunt 5 ani, în care toată lumea ți-a întins o mână, și aici mă refer și la foștii miniștri. E normal să încerci să salvezi un contract în loc să-l dai de perete. Aici se aplică un pic vorba aia: 'Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești'”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, Tribunalul București a emis o ordonanță președințială care a suspendat temporar rezilierea: „Este în apel, și sunt convins că vom lămuri și acolo lucrurile”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img