News Flash:

Reactia Ambasadei SUA la scandalul votului din diaspora

5 Noiembrie 2014
1612 Vizualizari | 1 Comentarii
Procesul electoral este primordial in democratie, precizeaza, la solicitarea MEDIAFAX, Ambasada SUA care saluta angajamentul autoritatilor romane de a face rectificarile necesare astfel incat fiecare cetatean sa-si exprime votul, in conformitate cu Constitutia.

 "Salutam angajamentul autoritatilor responsabile in vederea reexaminarii procedurilor si a efectuarii rectificarilor necesare astfel incat fiecare cetatean sa-si exprime votul, in conformitate cu Constitutia si legea", se arata in raspunsul misiunii diplomatice.

"Procesul electoral este primordial in democratie", mai precizeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

 Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, ca a propus BEC simplificarea procedurii de completare a declaratiei pe propria raspundere si a listei pe care trebuie sa se inscrie votantii din diaspora, precum si marirea numarului de cabine de vot, acolo unde o permite spatiul.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, dupa intalnirea cu reprezentanti ai BEC, ca MAE a propus ca declaratie pe propria raspundere sa poata fi descarcata online si completata inainte de vot, urmand ca la sectia de vot sa fie doar semnata. Totodata, MAE doreste ca decizia BES din 2 noiembrie prin care aceasta declaratie a putut fi completata si in proximitatea sectiei de votare sa fie mentinuta.

Seful diplomatiei a mai spus ca MAE a propus si simplificarea procedurii de completare a listei cu datele cu caracter personal. O alta propunere se refera la cresterea numarului de cabine de vot, acolo unde exista spatiu.

procesul electoral ambasada sua
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031107 (s)