joi, 18 aprilie, 2024

Reactia Ambasadei SUA la vestea vandalizarii cimitirului evreiesc din Husi

Distribuie:

Publicat:

 

Reactii la nivel inalt dupa ce cimitirul evreiesc din Husi a fost vandalizat, iar peste 80 de monumente au fost distruse . Ultima iesire publica apartine Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti . Acestia condamna gestul celor implicati si indeamna ca justitia sa isi faca treaba sa ii aduca in fata legii pe cei vinovati .

CITESTE SI: Imaginile groazei : cimitirul evreiesc din Husi, distrus de huligani:– FOTO

“Ambasada SUA în România condamnă fără echivoc recenta vandalizare a cimitirului evreiesc din Huşi. Distrugerea a zeci de morminte evreieşti este nu doar un atac împotriva comunităţii evreieşti, ci şi un atac împotriva diversităţii întregii societăţi româneşti. Suntem alături de familiile de evrei în cazul cărora mormintele celor dragi au fost profanate. Solicităm aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de acest atac.” se arata in comunicat

CITESTE SI: Episcopia Husilor:Profunda mahnire de actiunea incalificabila de profanare a mai multor morminte

Ceea ce nu spune nimeni este faptul ca cimitirul este unul neingrijit . Ca de putine ori anumite persoane merg in aceea zona pentru a vedea ce se intampla cat si a supraveghea locul periodic. Distrugerea monumentelor nu este de ieri de astazi, aceasta a fost facuta in timp .

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img