News Flash:

REACTIA lui Marcel Ciolacu la prognoza FMI pentru Romania: 'Inseamna viitoare taxe marite'

7 Aprilie 2021
183 Vizualizari | 0 Comentarii
media 160745547334440400

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ce FMI și-a îmbunătățit estimările privind economia României, că prognoza se referă la o creștere economică „doar pe hârtie, nu în portofelele românilor” pentru că „prețurile au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic”. Potrivit acestuia, România va crește pe datorie și acest lucru „înseamnă viitoare taxe mărite”.

„Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creștere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor.

Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine. În fapt, România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite! În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte. Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean. România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă economic și social!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035321 (s)