vineri, 29 martie, 2024

Reactia medicului Vasi Radulescu dupa informatiile aparute ca batranul batut in Brasov are probleme cu alcoolul

Distribuie:

Publicat:

Medicul Vasi Radulescu, care a strans peste 90.000 de lei pentru ajutorarea barbatului de 66 de ani, batut cu cruzime de doi tineri in Brasov, a reactionat la afirmatiile facute de cel pentru care Dumitru Neculai a muncit in trecut.

”Ati gresit, domnule doctor. Nu trebuia sa-l ajutati. Este un betivan ordinar. O sa fiti dezamagiti cu totii. Da, a fost batut, e rau ce s-a intamplat, dar nu trebuia ajutat… Mi-a placut foarte mult articolul din Adevarul. E despre nepasare, respingere, abandon. Poate ca domnul D. avea probleme si consuma alcool, dar n-a stat nimeni sa-l ajute in chestiunea asta. L-au dat afara. Nu luptam, ci ne indepartam”, a scris Vasi Radulescu, pe Facebook.

Eu, din punct de vedere medical, nu am vazut un om in sevraj, ci unul calm. Medicul curant mi-a confirmat ca nu are afectare hepatica. Dar sa zicem ca era consumator de alcool. Se poate indrepta, nu trebuie sa ne sperie asta. In material mai apar detalii despre posibile probleme psihice. Iarasi, fugim de asta ca arsi. Suntem la pamant in acest segment. Sa nu oferim ajutor specializat, ci sa stigmatizam repede, sa fugim, sa abandonam.

Cele mai frumoase lupte in viata sunt cele date pentru alti oameni. Scuturati-va putin. Nepasarea ucide. Vedem pe cineva cu probleme, nu facem nimic. Abandonam prea usor. Haideti sa facem pana la capat. Fara frica. S-ar putea sa iasa ceva tare frumos. Si e valabil de fiecare data cand langa noi e cineva cu probleme.

Alcoolismul poate fi scos din ecuatie cu suport adecvat. Afectiunile psihice pot fi gestionate frumos de specialisti. Poate exista cauzalitate intre ele. Si de multe ori exista. Sa punem lupa pe chestiunile acestea si sa le reconsideram. E act de normalitate”, a scris medicul Vasi Radulescu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img