joi, 25 aprilie, 2024

Reactia ministrului Justitiei privind sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Dosarului Belina

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, va sesiza Curtea Constitutionalacu privire la ancheta din Dosarul Belina, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut precizari de ultim moment.

Acesta a declarat ca cei care ar trebui sa sesizeze CCR cu privire la acest dosar sunt premierul Mihai Tudose, Liviu Dragnea sau Calin Popescu Tariceanu. Ministrul Toader a precizat ca ministrul Justitiei “nu este subiect abilitat sa sesizeze Curtea Constitutionala”.

“Raman un ministru independent si prin urmare nu va raspund eu daca exista sau nu un conflict politic. Nu pot da eu explicatii cine a generat acest conflict si cum va fi solutionat el. Ce va pot spune eu este faptul ca in Guvern a fost pusa in discutie problema posibilitatii sesizarii Curtii Constitutionale cu privire la un posibil conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public prin DNA care ancheteaza procedurile, imprejurarile, circumstantele, legalitatea adoptarii a doua Hotarari de Guvern. Primul ministru este subiect de sesizare a Curtii Constitutionale, dupa cum si presedintele Senatului si cel al Camerei Deputatilor, in niciun caz ministrul Justitiei nu este subiect abilitat sa sesizeze Curtea Constitutionala”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img