News Flash:

Reactie din cadrul CE:Eforturile anticoruptie sunt "impresionate" dar trebuie sa continue

15 Aprilie 2015
1274 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania a inregistrat progrese in cadrul MCV, eforturile anticoruptie fiind "impresionate", dar este necesara continuarea eforturilor pentru consolidarea rezultatelor obtinute, in special in contracararea coruptiei la nivelul esaloanelor inferioare, afirma Catherine Day, secretar general al CE.

"Stim ca sunt necesare eforturi suplimentare in combaterea coruptiei si in intensificarea cooperarii intre Romania si Bulgaria si in cooperarea celor doua tari cu Comisia Europeana", a adaugat Catherine Day, notand ca MCV este un "instrument important pentru modernizarea" celor doua tari.

"Romania continua sa inregistreze progrese in aplicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. Combaterea coruptiei la nivel inalt este impresionanta. (...) In acelasi timp, Romania are sarcina importanta de a continua eforturile pentru asigurarea independentei justitiei. Este necesara continuarea eforturilor pentru consolidarea progreselor obtinute; in plus, sunt necesare actiuni pentru combaterea coruptiei la nivelul esaloanelor inferioare", a spus Catherine Day.

"Acum, la opt ani de la introducerea MCV, observam evolutii clare in aplicarea reformelor; MCV a devenit un motor eficient al reformelor cu efecte tangibile", a adaugat Catherine Day, recomandand Romaniei si Bulgariei sa ia masuri pentru consolidarea reformelor si pentru intensificarea cooperarii intre institutiile din sfera guvernamentala si judiciara.

"Mecanismul de Cooperare si Verificare nu urmareste atingerea unui nivel abstract de perfectiune. Obiectivul este atingerea unui nivel inalt de armonizare cu celelalte tari membre ale Uniunii Europene. Trebuie sa se ajunga la capatul unui drum lung, mai ales ca MCV a beneficat de o sustine publica reala" atat in Romania, cat si in Bulgaria, a insistat Catherine Day.

Comisia pentru Control Bugetar a PE a organizat, marti, o audiere privind implementarea de catre Romania si Bulgaria a angajamentelor referitoare la reforma judiciara si lupta impotriva coruptiei in cadrul MCV, in prezenta sefei DNA Laura Codruta Kövesi si a ministrului Justitiei Robert Cazanciuc. Scopul audierii este a permite "o discutie profunda la nivelul PE pentru a evalua modul in care Romania si Bulgaria implementeaza angajamentele privind reforma judiciara, lupta impotriva coruptiei si a crimei organizate", potrivit unui comunicat postat pe site-ul PE.

cadrul mcv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1009 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038267 (s)