sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Reactie EXPLOZIVA a avocatului Toni Neacsu, dupa cererea DNA de preschimare a termenului in dosarul lui Liviu Dragnea

Distribuie:

Publicat:

Avocatul Toni Neacșu reacționează la cererea DNA privind preschimbarea termenului în dosarul lui Liviu Dragnea de la ÎCCJ în care se judecă angajările fictive de la DGASPC Teleorman.

"Au înnebunit salcâmii…și îmi dau de lucru seara.

DNA cere preschimbarea termenului în dosarul de la ÎCCJ care îl are ca parte și pe d-ul Liviu Dragnea.

Am formulat la rândul meu, pentru clienta pe care o reprezint, concluzii scrise privind respingerea ca inadmisibilă a acestei cereri.

DNA a uitat că potrivit art. 353 alin. 10 C. proc. pen. numai părțile din procesul penal pot solicita preschimbarea unui termen de judecată anunțat în ședință publică. Procurorul nu este parte în procesul penal (acestea fiind enumerate limitativ la art. 32 alin 2 C proc. pen), ci, potrivit art. 29 și 30 C proc. pen. – pentru cei riguroși cu sursele – doar organ judiciar participant la procesul penal.

De altfel, întrucât procurorul de ședință nu a găsit de cuviință să critice în ședința publică durata termenului acordat, trag concluzia că decizia preschimbării s-a luat în birourile de conducere ale DNA, ceea ce încalcă art. 67 din Legea nr. 304/2004 potrivit cu care este interzisă orice formă de intervenție a procurorilor ierarhici superiori asupra concluziilor puse în instanță de către procurorul de ședință. Procurorul de ședință, al cărui profesionalism îl respect mult, nici nu avea ce să spună pentru că toate dosarele din acea ședință au primit același termen, 20 mai 2019, acesta fiind termenul firesc din agenda completului. Dar orice procuror bun are – pentru că nu sunt independenți, din păcate – un șef ierarhic.

În sfârșit, abia preschimbarea acestui termen ar duce din punctul meu de vedere la tergiversare, fiind evident că în preajma sărbătorilor pascale și a zilelor libere de 1 Mai, o nouă citare procedural completă a celor 12 părți din dosar pentru un nou termen se va face la anul și la mulți ani, adică mult peste data de 20 mai 2019", scrie Toni Neacșu pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img