vineri, 29 martie, 2024

Reactiile adverse ale vaccinurilor anti-COVID: De ce ar putea fi considerate ceva bun

Distribuie:

Publicat:

Apariția unor reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19 este un semn că organismul lucrează și produce anticorpi.

În Statele Unite, unde peste un milion de persoane sunt vaccinate zilnic, o analiză CNN arată că cele mai comune reacții raportate de cei vaccinați sunt durere la nivelul brațului, febră sau dureri musculare. Până duminică, 4 aprilie, au fost raportate puțin peste 11.000 de reacții adverse la peste două milioane de persoane vaccinate, o medie de 3,4 reacții la 1.000 de doze administrate, potrivit datelor CNCAV.

Care sunt cele mai comune reacții adverse?

În general, vaccinurile produc simptome ușoare sau moderate la 12-24 de ore de la vaccinare, dar care nu durează mult timp. „Este important să știm că, atunci când oamenii au efecte secundare după vaccinare, ele nu sunt chiar din cauza vaccinului; este mai mult răspunsul imunitar al organismului la vaccin”, a declarat dr. Vivek Cherian, specialist în medicină internă din Baltimore, citat de Business Insider.

Cele mai comune reacții adverse sunt „dureri la nivelul brațelor, dureri musculare, uneori oboseală, alteori chiar febră ușoară”, a spus dr. Peter Hotez, vaccinolog și decan al Școlii Naționale de Medicină Tropicală de la Colegiul de Medicină Baylor, potrivit CNN. Alte reacții adverse pot include durere, roșeață sau umflături la locul injecției și în cazuri mai rare dureri de cap sau greață, arată Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img