News Flash:

Realizari de primar. Capitolulul 1.Gara Falciu si Parcul Husi-FOTO

30 Iulie 2015
3640 Vizualizari | 1 Comentarii
ewfewwewf
Mii de familii din cel mai sarac judet din Romania sunt privati de facilitati precum apa, energia electrica sau caldura. Insa, repetatat, la interval de cativa ani, politicienii vin si le vand minciuni frumos ambalate. S-a vorbit mult despre vasluieni in ultimul timp, din prisma celor sapte violatori dintr-o comuna din Vaslui. Toti cetatenii judetului au fost pusi in aceasi oala si facuti cu ou si cu otet.

Marea problema este pana la urma clasa politica si alesii locali, care nu fac absolut nimic pentru comunitatile din care au fost alesi, iar atunci cand un lucru se intampla intr-o comuna, au existat un interes si o suma de bani.

Incercam sa va aratam sistematic, cat de haotic s-a investit in judetul Vaslui, cum an dupa an s-au risipit fondurile statului si ale Uniunii Europene pe tot felul de proiecte fanteziste care nu au nici o utilitate. Cand vine vorba de dezvoltare si civilizatie, autoritatile aplica doar in teorie strategii care sa aduca un nivel de trai sporit.

La Husi, primarul Ioan Ciupilan a construit un parc de o importanta extraordinara

Circa 600.000 de euro din fonduri europene a investit primaria din Husi, judetul Vaslui, in modernizarea parcului Recea de la marginea orasului. Cu banii europenilor, parcul a fost dotat cu infochioscuri, retea subterana de irigatii, cismele, alei din nisip sau locuri de joaca pentru copii. Toboganul din plastic a costat echivalentul a 14.000 de euro, o casuta cu escaladare peste 4.000 de euro, un cos de gunoi din material plastic 222 de euro, iar spatiul verde pe care cresc cativa copaci si un bradut, 100.000 de euro. Reprezentantii autoritatilor au explicat ca totul a fost atat de scump din cauza ca s-a adus din Franta. Modernizarea parcului Recea a durat mai putin de un an. In tot acest timp, sute de familii din Husi nu au apa si canalizare, nu au energie electrica si merg pe niste drumuri neasfaltate.

Mai vino iar in gara noastra... fara tren

Localnicii din comuna Falciu se pot mandri cu una dintre cele mai moderne gari din intreaga Romanie si, in acelasi timp, una dintre cele mai mari si inutile investitii din tara. Ministerul Transporturilor a alocat, in 2009, 80 de miliarde de lei vechi, pentru ca gara, care se afla la granita cu Republica Moldova, sa respecte regulile spatiului Schengen. Desi, in 2010, oficialii de peste Prut au anulat singura cursa care circula pe aceasta linie, ai nostri au continuat modernizarea. Odata terminata povestea, gara a fost inchisa.

Investitii inutile, cetatenii uita sa taxeze primarii la alegeri

Aproape 60 la suta din populatie traieste intr-o saracie crunta, oamenii nu au servicii elementare. In schimb, primesc investitii care se dovedesc inutile, si pot fi considerate cel mult un moft. Sistemul finantarilor functioneaza in asa fel incat banii pentru proiecte dramatic necesare sunt directionati catre investitii care nu functioneaza si nu isi ating scopul. Pentru risipa de bani se mai poate face ceva? Din pacate nimic.
 
Edilii de la sate si comune dau dovada de prea multa imaginatie. Parcuri pe campuri si sub ape, stranduri si piscine kitsch-oase, stadioane pe dealuri in panta, muzee, sedii impunatoare si monumente ciudate - toate sunt idei pe cat de vizionare, pe atat de nefolositoare si penibile.

Adevaratii beneficiari ai proiectelor de la tara nu sunt localnicii, ci edilii care ii conduc, pentru care primeaza puterea comisionului, nu utilitatea investitiilor. Sub paravanul modernizarii se nasc lucrari dubioase, facute de constructori dispusi sa cedeze primarilor o cota parte din valoarea proiectelor, in schimbul primirii contractelor pe tava.

Galerie Foto

11796314_772385082882233_5350366775446874344_n
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0893 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031410 (s)