vineri, 29 martie, 2024

RECOMANDARI PENTRU UN TRAFIC SIGUR

Distribuie:

Publicat:

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, Politia Romana atrage atentia asupra necesitatii respectarii regulilor de circulatie si indicatiilor politistilor rutieri.

Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulati cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

Cand in anumite zone partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada, mazga sau piatra cubica umeda, aveti obligatia de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h, in afara localitatilor.

Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.

Este recomandabil ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua, pe toate categoriile de drumuri. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire al parbrizului si lunetei masinii care trebuie sa functioneze foarte bine.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, tinand cont de experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta!

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia, numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in conditii de siguranta.

POLITIA ROMANA va ureaza DRUM BUN, fara evenimente rutiere!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img